Sevil1996 benim doktorum hep muaneden muane çağırır hiç 10 günlük bedava dönemde cagirmadi 😁
Hastanenin 10 gün kontrol hakkını kullanan var mı
Sevil1996 ben gidiyorum 😂 sorma hakkı yok soncuta para veriyoruz 10 gün hak tanıyorlar bende kullanıyorum zaten kendi doktorum çağırıyor kontrol süresi içinde
Sevil1996 Benı ıkı haftada cagırıyordu bende yararlanmak ıcın önceden gıdıyordum bır şeyde demıyordu doktorum zaten oradakı sekreter de bılgılendırıyor sağ olsun sımdıde kendısı 12 gün sonra gel dıyor ve yararlanmıs oluyorum
Sevil1996 hastaneler yine zam yapacak ama acil bir durumunuz yoksa gidip bebeği merak ettim muayene olacam derseniz belki doktorunuz tepki verebilir benim doktorum 3-4 haftada bir kontrole çağırıyor istisnai durumlar dışında da kimse 10 gün içinde gitmiyor
Sevil1996 Kullanmak hakkın tabi, 800 tl de çok iyiymiş ben kasım ayında doğum yaptım o zamanlar o fiyatları ödüyordum 🫠 Ben gidemedim doktor çağırmadıkça çünkü yol vardı benim eşim olmadan minibüsle gitmem gerekirdi. Ama yakın olsa son günü arada gidebilirdim diye düşünüyorum
Sevil1996 çok ultrason iyi değil demişti doktor ama bilmiyorum Bi araştır sen bilirsin düşük tehlikem olmuştu sürekli acile gidiyordum kalp atışı var mı diye doktor bana bu kadar çok ultrason iyi değil demişti
Sevil1996 ben gidiyorum valla doktorumda hic birsey demiyor canini sıkacagina gel bakalim dedi sağolsun gidip görünce daha iyiyim psikolojikmen, arkadasim da dinlememisti doktoru her hafta gidip görüyordu kucukken her hafta gidiyordu ona sordum bende parasini vermisim kontrol hakkim var cocugumu gormeye neden gitmiyim banane dedi😄😄 ben arada devlete de gidiyorum
Sevil1996 bende 1.215 veriyorum tam süresi dolucağı zamana randevu veriyor 😀 mesela bugün süresi doldu 4 gün sonraya randevu veriyor geçen eşime diyorum uyanığa baksana tam süre dolumunda randevu veriyor 😀 gerek olunca kan vs arayıp çağırıyor ama
@Sevil1996 Dr kendisi de gel demeli canım benim hep gel diyor gidiyorum daa ve kullanmak hakkın sonuçta ücret ödüyorsun hatta kendisi 10 günü geçmeyin gelin ki ücret ödemeyin diyor doktorum ve ilerde gel demese bile giderim çünkü bende bebeği çok merak ediyorum.
Sevil1996 bir durum yoksa gitmeyin bebeğin sürekli ultrason alması sağlıklı bi durum değil. Kontrol muayene süresi 10 dür yani her hangi bi durum varsa gidin.ben son nst günlerinde muayene hakkımı kullandım.
Ultrason ses dalgaları iletiyor ve bebeğe gözle görülür büyük bir zararı olmasa da bebeği çok rahatsız ve huzursuz etmiş oluyorsun. Korkuyor hatta. Sonuçta belli bir rahatsızlığın da yok. Sırf para boşa gitmesin hakkım var diye çocuğu niye rahatsız edeceksin ki.
İyi de sırf kontrol hakkını kullanmak için 10 günde 2 kere gitmenin anlamı var mı?
Doktor riskli bir durum olmadığı sürece ve son haftalar haricinde o kadar sık çağırmıyor. Ben de 26 haftalığım, ayda bir gidiyorum doktora. Randevuya bağlı olarak bazen 3 hafta oluyor, daha sık gitmenin anlamı yok herşey normalse.
Sevil1996 canım çekiniyorsan gittiğinde deki iki gündür kasık ağrım vardı ondan geldim riske atmak istemedim dersin mecbur bakacak zaten
Sevil1996 suana kadar kullanmadim ama son hadtalsrda muayneler sıklastigi iicin o zaman kullanmayi dusunuyorum ayda 2 3 bin tl muayne ucreti odeyemem yani 🤦🏻♀️ (bir muayne 1000 tl)