Ddermuka Bir şeyi çok merak ediyorum kese yuvarlak olmak zorunda zaten olmazsa kese bozuk oluyor ve düşükle sonuçlanıyor. Doktorun cihazı tutuş şekline göre kese şekli farklı farklı çıkıyor bu durumda nasıl kese şekline göre yorum yapılıyor saçma geliyor
1palyaco Ddermuka yayvan keselerde var fasülye gibi . Bu dediğiniz ilk haftalardaki yani ilk haftalarda kese yuvarlak oluyor sonralarda yayvan hali alabiliyor . Tabi kese ile cinsiyet belirlemenin doğruluk payı yoktur .
Ddermuka 1palyaco peki bebeğin tutunduğu tarafa göre cinsiyet belirlemenin doğruluk payı nedir sizce? Yani sonuçta iki seçenek var ya kız ya erkek tutma olasılığı %50 %50
Busraaa233- 1palyaco kese yayvan olursa düşük mü oluyor ? Tartışmayı yazan kişi öyle yazmış bu doğru mu sizce ?
1palyaco Ddermuka öyle kanıtlanmış birşeyde yok dediğiniz gibi her ihtimal zaten %50-%50 . Zaten çoğu doktorlarımız değil bazen kesin konuşmak tahmin bile yapamıyor erken deyip . Öyle birşey olsa kese şekline göre tahmin yapar konumuna göre tahmin yapar en azından .
Ddermuka 1palyaco ben de öyle düşünüyorum burda çok tahmin yapıldığını gördüm hatta ben de sordum ama meraktan inandığım için değil sonuçta iki seçenek var .
1palyaco Ddermuka bende sordum 😁 hatta kese atana da tahmin yaptığım oldu daha doğrusu tahmin değil kendi kesemle benzeyip benzemediğini dedim . Benim kesem yuvarlaktı oğlum olacak şeklinde söyledim . Sağlıklı hayırlı evlatlarımız olur inşallah 🌸
1palyaco Busraaa233- ilk haftalar için kesenin yuvarlak olması bekleniyor. Düşük ile alakası olur mu bilemiyorum açıkçası .
Busraaa233- Ddermuka anladım bütün moralim bozuldu ya şuan da benim kesem fasülye gibi öyle tam yuvarlak değil
1palyaco Busraaa233- tam yuvarlak olacak diye birşey yok moraliniz bozulmasın doktor kese için olumsuz konuşmadıysa bence boşuna stres yapmayın .
Ddermuka Busraaa233- yok canım moralini bozmadık bir şey yok yukarda da yazdık fasülye şeklinde keseler var buraya da çok fazla atıldı hatta. Kaç haftalık gebesin? Benim de şu an kese şeklim yuvarlak değil ki bazen ultrason tutuşuna göre farklı oluyor
Busraaa233- Ddermuka ya düşük oluyor falan deyince bi de mantıken bozuk görünümlü kese düşer derler ya direkt ona yordum ben 🥺🥺 acaba mı ki dedim ondan moralim bozuldu 🥺🥺
Ddermuka bak mesela benim üstteki 5+3 alttaki ikili olan 6+6 yuvarlak değil doktor her şey yolunda dedi
Busraaa233- Ddermuka ay içim rahatladı ya , doktor hiç bişey demedi şuan rahmin içine yerleşmiş gayet güzel bi kaç hafta sonra tekrar gel dedi olumsuz herhangi birşey söylemedi
Ddermuka Busraaa233- rahat ol canım ben de merak ediyorum kız mı olacak erkek mi bir oğlum var 8 yaşında kızım olsun çok isterim ama sağlıklı olsun öncelikli olarak
Busraaa233- Ddermuka Rabbim gönlünüzdeki hayırlısıyla nasibiniz eylesin. İnşaallah sağ Salim kucağınıza alırsınız 🤲🏻