Prncss22 Kızlar selam… İkinci gebeliğm ilkinde cahillik doktorların söylediği her şeyi yaptım, yaptırdım. Bunda ikili, üçlü tarama testlerini yaptırmayı düşünmüyorum. Sizlerin fikri nedir bu konuda
Hulo2105 Prncss22 merhaba neden doktorların dediğini cahillik olarak söylediniz bi nedeni var mı? Ayrıca bebekte bir sorun varsa ve geç kalınmışsa ve belki de müdehale edilecek bişey olup geç kalındıysa üzülmez misiniz? Kötü niyetle algılamayın lütfen sadece soruyorum.
Bahar2210 Prncss22 bende aynı fikirdeyim benimde şuan 2. Hamileliğim ilkinde ikili sıkıntılı gelmediği halede 4lüyü falan herşeyi yaptırdılar özelde özellikle Para tuzağı olarak görüyorum şuan 12haftalık hamileyşm ve doktoruma yaotırmak istemediğimi söyledim down sendromlu çıkarsa aldırmıcaksan gerek yok dediler hem özeldeki prof bu arada hemde devletteki doktorum ve yaptırmadım ense kalınlığı ölçüldü normal dedi. Burda okadar görüyorum ki ikilileri sıkıntılı gelmiş bu bir ihtimal üstelik sonra o sıkıntı stres cabası birde durumu yoksa hepten sıkıntı fetal dna sonra sonuclar temiz en iyisi detaylıya girip şeker yüklemesi yapıp işi bitirmek
Prncss22 Hulo2105 doktorların dediğini cahillik olarak adlandırmadım, kendim ilk gebelik olduğu için araştırmadan direk söyleneni yaptım ve bunu cahilliğime veriyorum. Malesef bir gerçek var ki bu testlerin sonucunda engellenebilecek hiç bir şey yok ve ℅70 anneye riskli sonucunu verip doğuma kadar ki olan sürecini stresli geçirmelerini sağlıyor ve bebek sağlıklı doguyor peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz
Hulo2105 Prncss22 evet ikili üçlü testlerde oran çok düşük bende yaptırmadım. Ama onun yerine fetal dna yaptırdım mesela onun oranı %99.9. Onu düşünebilirsiniz mesela hem içiniz de rahat eder.
Prncss22 Evet bu daha mantıklı mesela, yada direk detaylı ultrason, gidince doktoruma bir soracağım hangi haftalarda yapılıyor
Bahar2210 Prncss22 2 baklava dilimi kadar şeker yükleniyor normal haytta yiyoruz onu ilk kızımda yaptırdım çıkmadı ama şekeri çıkan çok şnsan var şeker tehlike
Prncss22 Bende oğlumda yaptırdım çıkmadı ama artık o kadar çok şey söyleniyor neye kime inanacagmzı şaşırdık