Valida Bizimki Cinsiyyeti belli değil daha 8 haftalık Ama kiz olursa Miray koyucaz anlami : “ay gibi parlak olan, ışık saçan, etrafına örnek olan, muradına ermiş, mutlu, kısmetli” 🐣🥰
blovec Senabingol elisa kulağa hoş geliyor ama böyle bi melek ismi yok malesef. Elizabeth isminden liz, eliz, eliza, elisa isimleri türetildi son yıllarda müslümanlara uymadığı için anlam uyduruyorlar
anneoluyorum_777 Azra8Engin aslında Aden cennet bahçesi demek değilmiş araştırmalarınızı yaparsanız daha iyi olur şuan tam aklıma gelmedi ama aden bi ek gibi bir şeymiş mak mek eki gibiymiş
Azra8Engin Amanguzelyavasyuru Eda91- anneoluyorum_777 Siz koymayın kızlar ben koydum🙋🏼♀️ Kafamıza göre değil hocalara müftülüğe sorarak koyduk. Siz Google a sorun koymayın 👍
bebisliozlem Azra8Engin biz kaliteli belli bir ün yapmış, ilahiyat fakültelerinde profesörlük yapmış hocalara soruyoruz canım 🤭 Ayrıca evet Google’da fetva meclisi diye bir site var eskiden diyanet bakıyordu bu işlere telefonla arayıp sorulabiliyordu ama artık internet üzerinden ulaşılabiliyor. Bu arada koyduğunuz ismin farklı farklı birçok anlamı var burda Arapça bilen kişiler sadece sizlere bu isim Kur’an’da sizin bildiğiniz anlamda geçmiyor aynı anlama gelmiyor demek istiyor aslında kimse kötü bir şey demiyor. Yoksa bu isim Yemen’de bir yerleşim yeri olarakta geçiyor, Hz.Adem ve Hz.Havva’nın bir araya geldiği bahçenin adı olarakta geçiyor, Mezopotamya’da olduğundan da bahsediliyor. Bu anlamlara ithafen koyanlara kimse bir şey demedi yani fonetik olarak kulağa hoş gelen bir isim zaten
Eda91- Azra8Engin çoğu insan kafasına göre anlam uydurup, inanıp, birde yaymaya çalışınca :) insanın ister istemez doğru bilgiyi vereceği tutuyor. Nedense tüm isimler ya cennet bahçesi, ya cennet güzeli çıkıyor. Maşallah, neler duyuyoruz. O yüzden siz bildiğinizle kalın, insanlara da yanlış bilgi vermeyin.
Amanguzelyavasyuru Azra8Engin Ben konulup konulmayacağı hakkında birşey demedim.Sadece zannedildiği gibi süslü anlamları yok dedim çoğunun anlamı bile yok uyarlanmış kelime.Ben gramel arapça biliyorum hocalık yapacak düzeyde o yüzden anlamı buymuş bunu koyucam diyenlere hayır öyle bir anlamı yok diyorum.Yoksa banane isteyen istediğini koysun.
Adensmom8 bebisliozlem yani heryerde farklı şeyler yazıyor ben hocaya sorduğum için içim rahat şahsen
Adensmom8 Tuliy5 evet aynen öyle fakat aynı zamanda Havvayla da aynı anlam yani yaratılan ilk kadın demek sadece bizim dilimizde değil
Azra8Engin bebisliozlem ne kadar irem Kezban ve daha nice isimler var. Onlar direk yasaklı isim diye çıkıyor halbuki. İyi niyetle koydum kızımın ismini. Bugüne kadar da kimseye “aaa çocuğun ismi bu mu anlamı bu demek koyma” diye baskı ve çok bilmişlik yapmadım yapmam da. Allah hepimizin çocuğuna sağlık versin acılarını göstermesin inşallah.
Azra8Engin Eda91- sadece ben değil herkes kendi bildigiyle kalsın. Herkesin doğrusu kendine. 15 yaşında ergen çocuk değiliz. Yetişkin bireyiz. Kendi kararımız.
bebisliozlem Azra8Engin amin canım 🤲 dediğim gibi koyduğunuz ismin bir çok anlamı var farklı dillerde ve dinlerde. Bir de bir anda her yerde Aden bebek doldu haliyle eleştirenler de çok olacaktır. İsim bir boncuktur der annem sadece ebeveynleri olarak sizin beğenmeniz yeterli.