Hazal966 Kızlar selam doğum parasını sgkdan doğumdan önce ve doğumdan sonra 2 taksitte alıyoruz diye biliyorum. Ama tek seferde alanda oluyormuş galiba? Bilginiz var mı?
ZeynepDuru17 Hazal966 tek seferde alamazsınız raporunuz biter parası yatar ikinci rapor parası o rapor bitince yatar
ipeklinaismom Hazal966 çalışan anne iseniz yüklü bir miktar en son arkadaşım 33 bin aldı bu sene 49 bin yazıyor nette. Çalışan anne değilseniz tek seferlik süt parası ve çocuk parası olarak cüzi bir miktar yatiyo doğumdan sonra
Yadis Hazal966 çalıştığınızmyerin muhasebesinin bildirme şekline bağlı isterseniz iki taksit isterseniz tek seferde alabilirsiniz muhasebe sgkya bildirirken bu durumu size sormalı
Aysenurrrrbgccc Deletedmom_110 Doğum parası almak için çalışmak gerekiyor mu yoksa herkese veriyorlar mı🌸
dogurangaplumba Deletedmom_110 neden iki taksit 8m5 yıl önce direkt alınıyodu ptt den birde kaç tl 2. Çocuk biliyormusunuz?
Deletedmom_110 Hazal966 yok canım iki yıl önce aldım şu anki sistemi bilmiyorum ama aynıdır diye düşünüyorum
Deletedmom_110 Aysenurrrrbgccc en az 7 ay sigortalı bir işte çalışıyor olmanız lazım doğum parası dışında süt parası ve analık Hakkıda veriliyor 🌸
Deletedmom_110 dogurangaplumba canım ben iki sene önce aldım sistem o şekildeydi iki kez aldım pttden.. Her yıl asgari ücrete göre değişiyor 2 yıl önce 15 idi.çocuk sayısına göre değişmiyor yani..bu yılki 35 diye biliyorum geçen muhasebeci arkadaş söyledi
dogurangaplumba Deletedmom_110 Bu para yıllardır devletin herkese verdiği paramı ya kafam karıştı ilk cocukta 150 mi 200 mü ne aldım ben
Deletedmom_110 dogurangaplumba hee şimdi anladım senin bahsettiği süt parası yıllardır değişmiyor 300 TL ne alınacaksa bir paket mama bile alınmaz😅 Bahsettiğim doğum parası yani rapor parası çalışan anneler için sigortalı çalışıyorsan hamileliği bulunca doğumdan sonra devlet tarafından doğum yardımı parası alıyorsun ben ilk gebeliğimde çalışmıştım 15.000 TL doğum parası almıştım🌸
Aysenurrrrbgccc deletedmom11 Süt ve analık hakkı parası nasıl alınıyor ki onun içinde mi çalışmış olmamız lazım
Deletedmom_110 Aysenurrrrbgccc canım onu eşim nüfusa kimlik çıkartmaya gittiğinde söylemişler biz de bilmiyorduk o şekilde aldık Yani onun için şart ne bilmiyorum ne desem yalan olur🌸 Ama çok bir şey değil süt parası 300 TL analık parası da 800 gibi bir şeydi
dogurangaplumba Deletedmom_110 heee tamam bende devlete ne oldu diyorum 35 bin tl ne 🤣🤣 300 mü vercek 2. Çocuğa simdi ilk cocuğumda 150 mi 200 mü ne aldım kızima künye yaptım bunda da artık 300 tl ile hastaneden çıkınca çay içeriz yahu 🤣🤣🤣🤣
Aysenurrrrbgccc Deletedmom_110 aman gerçekten azmış ben çok sandım mama bez bile alınmıyor dediğin gibi. Acaba devlet 300 tl verince bütün masrafları karşılsdığını mı sanıyor ki😂