Mommya Bu ay da olmadı en azından bi hormon testi yaptırayım dedim başka ne yapabilirim bilmiyorum ultrasonla baktırırım bide başka ne yapmam lazım sizler bebek olmayınca ilk aşamada neler yaptınız ben ilk kez kontrole gideceğim
buse7272722 Mommya cnm doktora gittiğinde 1 senedir denedigini söyle yoksa hicbsiey yapmiyolar bende öyle yaptim iyiki yapmisim, öncelikle LH, FSH, AMH, Apc Ressidenz (kan pihtilasmasi) ve prolaktin degerlerine mutlaka baktirmani öneririm
Beyzz6 Canım adetin 2. Veya 3. Günü gidiyorsun doktora lh amh o zaman bakılıyor her şeyine bakıyorlar
Mommya Beyzz6 3 aydır olmadı 4. Aya giriyoruz en azından bi hormonlara baktırsam mı diyorum bir şey varsa da bilelim diye
Beyzz6 Mommya çok mantıklı fakat 1 sene gibi bir deneme istiyorlar hormonlara bakmak için bunu istiyorlar mı sanmam ama geçen ay ben sağlık ocağında baktırdım hastaneler biraz şeyyyy doktorlar umursamıyor
RavenV Mommya Evet hastaneler pek umursamıyor 8. ayda gittim muayenede sıkıntı yok dediler kan almadılar. Bir sene dolunca gel dediler.
zhdcck Mommya çok iyi edersin baktır kesinlikle canım. Ben baktırdım ilk başta mesela prolaktin ve tsh yüksek çıktı prolaktin yüksekliği hamile kalmayı engelliyormuş mesela tsh yüksekliği de düşüklere sebep olabiliyormuş düzenli ilaç kullandım düştü iki hormon da sonrasında hamile kaldım. Bir de doktora gidince zaten çocuk istiyoruz dedin mi usg ile bakıyor yumurtalıkta kist vs var mı diye varsa ona göre tedavi başlanır mesela ilk başta baktırmakta fayda var. Doktorlar 6 ay deneyin sonra gelin diyor ama bazen o 6 ay boşa geçiyor sen de veya eşinde bir sorun varsa.. bir de eşin de spermiyogram baktırsın bence biz eşime baktırdık ona da en başta..
Mommya Beyzz6 ilk bebek düşündüğümüzde gitmiştim sadece soru sormak için doktor istiyorsan kan ver adet gününde hormon testi yapalım demişti yarın ikinci günüm yaparlar herhalde kan testi
Beyzz6 Mommya doktoruna denk gelirsen sıkıntı olmaz ama genelde yapmıyorlar Ankara’da yapmadılar mesela 3 hastane ama küçük ildeyim yapıyorlar. Evet genelde eğer adetlerinde bir sıkıntı yoksa 1 sene diyorlar bende ilk evlendiğimde 2 ay denedik olmadı diye gittim bana gülüp 1 sene sonra gel demişti. Şükür diğer ayına hamile kalmıştım
myangelson Mommya tahlil yapılması lazım diye düşünüyorum sene şartı olmaması gerekiyor belki hormonlarınında sıkıntı var tedavi edilmesi gerekiyor. Genelde hiçbir sıkıntı yoksa korunmasız 1 yıl çocuk olmadıysa öyle diyorlar diye biliyorum
Mommya Beyzz6 Ben de ankaradayım zübeyde hanımda bir doktor yapalım isterseniz demişti yine aynı yerden aldım inşallah yaparlar ya varya artık kamu kurumlarına gitmek içimden gelmiyor sosyal fobi mekanları resmen yani bebek istiyorum sonuçta değil mi ama bunun için bi hormon testi yaptırmak bile zor geliyor bana neden böyleyim anlamıyorum
buse7272722 Mommya 2 senedir benimde olmuyor doktor gittim 1 ay önce prolaktin (süt hormonu) 45 cikti bende normali en fazla 20 olmasi gerek bir deger, buda gebelige engel oluyormus allaha sükür 1 aydir ilac iciyorum ve degerim 8 e düsdü yani cok büyük etkisi olan bir hormon
Mommya buse7272722 evet bu hormonu forumda çok gördüm öyleymiş, ben de merak ediyorum yani ne var ne yok ama 2 ay önce aynı doktora gittim muayene oldum ve kayıt aldı yani bir senedir deniyoruz desem yemez bence 😅
Beyzz6 Mommya Zübeyde hanım benim korkulu rüyam oraya gitmemiştim ben🙄 yapıyorsa valla helal genelde orası yıldıkları için insanları insan yerine değil egolarını tatmin edecek nesne olarak görüyorlar.. gerçekten travmam orası rahim filmim de orda çekindi.. eğer iyisine denk geldiysen senin adına çok sevinirim. Birde randevu bulamazsan yarın sabah sağlık ocağına git derim etlik şehir hastanesi de inferlite bölümü şu an sana bakmaz yoksa çok iyi olurdu giderdin oraya
Beyzz6 Mommya oluşmayan gebelik demek tanı gibi ama sen böyle değilsin daha yolun başındasın kendini böyle şeylere kaptırma olur mu? Yaparlar yaparlar eğer baktın böyle cinsler var geçen ay doktorum adetinde hormonlara bakalım demişti de ama buna gerek yok hormon tetikti yaptıracağım de geç Semt olarak soracağım ama özel olur mu hangi semttesin
Mommya Beyzz6 Keçiörendeyim aile hekimimiz de iyidir ama yapar mı bilemedim yarına zübeyde hanımdan randevu almıştım oraya bi gideyim bakalım ne diyecekler. Yok çok şükür daha yolun başındayım dediğiniz gibi sadece hani bir şey var mı yok mu diye baktırmak istedim. Annem de daha bismillah niye bu kadar kafana takıyorsun hele bi deneyin biraz olmazsa kandır şudur budur baktır diyor kararsızım ya 😔 geçen sene doktor bana polikistik over başlangıcı var hafif demişti onu da bi kontrol ettirmek istiyorum ama Allah’ım ya rabbim kadın hoca bulamıyorum. Hassasiyetim var bu konuda, kadın doktordan randevu alıyorum bi gidiyorum erkek hoca, dolayısıyla ultrasonda baktıramıyorum. Özel hastaneye mi gitsem diyorum artık ya özel de hangi hastane iyi bilmiyorum
Beyzz6 Mommya annen haklı ama sende haklısın ister isteyemez bir şey varsa erkenden öğrenmek istiyorsun. Bende Keçiören açıkcası hiç özele gitmedim kadın doğum için ama etlik lokman hekimde bir kadın doktoru övenler var çevremde. Şehir hastanelerinde kadın doğum doktorları tecrübem var ama gittiğinde asistan erkek olabiliyor hassasiyetini anlayabiliyorum ama tercih etme hakkında var onu kullanabilirsin
Mommya Beyzz6 Nasıl tercih etme hakkı var? Anlamadım, erkek asistan çıkınca kadın asistan tercih etmek gibi mi?