Emos42 Ayın 19un da ilk kanamayı yaşadım adet kanaması gibi oldu o zaman 5+4 haftalikti adet kanaması gibi oldu pihtili bir gece hastanede yattım kanama leke sekline döndü sonra 22 sinde tekrar aynı şekilde kanamam oldu 2 gün üniversite hastanesinde yattım hiç bir şey yapılmadı çünkü progestan iğne fitil hepsini kullanıyorum tüp bebek tedavisi ile hamile kaldığım için 1 gün içinde kanamam yine kesilip leke şekline döndü ama bugün yine pihtili kanamam oldu hastaneye gidiyorum kalp atışları var çok şükür kese etrafında kanama yok 6+6 haftalık olduk sürekli böyle kanama neden oluyor sebep bulunamıyor 9 gündür yani ilk kanamadan itibaren kan sulandırıcılar kesildi başına gelen var mı ne kadar sürdü bu şeklide 9 günde 3 kere yoğun yoğun kanama yaşadım 1 er günde kesildi bebeğime bişey olacak diye korkuyorum
Bussr Emos42 aynısını yaşadım. Biri 9 haftamdaydim sebeb yok dendi 1 gün hastanede yattım 1 gafta sonra yine kontrole gittiğimde kanama alanı gördü ona bağladı.12 haftamda yine yoğun Bi kanama geçirdim araştırdilar Rahim ağzı uzunluğuna baktılar Bi sebeb bulamadılar. Çok zor Bi durum kanama olunca direk bebeğimi kaybettim düşüncesi kaplıyor maalesef.bebislerimiz iyi olsunda yapacak bisey yok. Doktoruma sordum adet döngüsüyle alakası olabilirmi diye doktor bana güldü kendini kadin gibi hissetme o döngüyü yapmiyo dedi ama ne derse desin bazı kadınlar doğuma kadar yaşıyormuş çok örnek var maalesef bizde bu kadınlardaniz. Rabbım sabrımızı selamete çevirsin inşallah sağlıkla alalım kucağımıza
Nemesisnyks Aynı durumu şuan bende yaşıyorum bende yaşayan var mı diye bakıyordum. 8. Hafta da oldu progestana başladım kahveye dönüştü sonra durdu 14 tekrar oldu progestan fitil ve iğne kullandım bitti diye sevinirken iğneyi bıraktırdı doktor şuan 20+4 üm hastanede yatıyorum en yoğun kanamamı yaşıyorum bebekte sorun yok rahim çevresinde de kanama yok ama vajinadan kan geliyor kırmızı renkte hastanede de hiçbir şey yapmıyorlar sadece progestan ağızdan alıyorum kanama olduğu için tansiyonum ölçülüyor sabah doktorlar bakar mı ondan bile umutsuzum neden oluyor anlam veremiyorum düşük riskin var diye yatırdılar çok moralim bozuk inşallah atlatırız bu durumu. Yaşayan sağlıkla kucağına alan anneler varsa bize teselli olsalar 🙏🏻
Emos42 Nemesisnyks çok geçmiş Olsun Rabbim yardımcımız olsun bana gebelikte haftası küçük bişey yapamayız tutunursa tutunur tutunmazsa düşer diyip gönderdiler progestan günde iki tane fitil şeklinde alıyorm 2 tane ampül vuruluyor tam bitti diyorum benden2 3 gün sonra yeniden kıpkırmızı ve pihtili kanama başlıyor korkmaktan yoruldum ozelede gittim üniversite hastanesine de gittim 3 gün hastanede yattım ama hiç böyle r sebep bir çözüm bulamadılar sadece dua edip bekliyorum evde yatıyorum
Nemesisnyks Emos42 gebeliğin başında banada aynısını söylediler şuan ortasındayım çok şükür bebek iyi ama dediğiniz gibi kanama için bir şey söyleyen yok bakıyorlar neye bağlı olduğunu söylemiyorlar patoloji aldılar dün vajinadan örnek bakalım onda ne çıkacak . Benim dinlendiğim süreçte kanamam durmuştu son 1 haftadır iyiyim kanamam yok diye kendimi yordum biraz sizde evde iş falan yapmayın ben artık ona bağlıyorum cinsel birliktelik yaşamayın kanama sonrası ilk 72 saat önemli diyorlar atlatınca düşük riski azalıyormuş . Parça parça gelince bilgi verin dedi hemşireler sizde parça durumu varsa mutlaka takip ettirin. Dediğiniz gibi özeldeki doktor da progestan öneriyor devlettekide ben ikinci kanamamda kalçadan progestan iğne + progestan fitil kullandım o zaman 14. Haftaydı . Şuanda sadece progestan başlattılar iğne yok serum yok sadece yatıyorum hastanede kanamam olduğu için ağızdan alıyorum. Rabbim hepimize şifa versin inşallah duadan başka çaremiz yok gibi . Birde rahim ağzı ölçüleriniz alındı mı onları kontrol ettirin mutlaka kısalma varsa erken doğum olabiliyormuş
Gizem_Kanat Merhabalar öncelikle sakin olun kanamaya malesef ki yapacakları birşey olmuyor hamileliğimin başından beri her adet döngü zamanımda yoğun kanamalarla hastaneye kaldirildim hatta en son hastaneye yatışım kanamam bacaklarımın arasından aktı bebeğime birşey oldu kesin dedim ama çok şükür benimleydi kanama alanım yoktu kanama rahim ağzından damar çatlamasindan gelebileceğini söylediler şuan 19.haftama giricem çok sukur ve dediğiniz gibi ilaç serum progestan verip eğer birşey olursa müdahale edemiyoruz düşecekse düşecek diyip yolluyorlar o yüzden evde sürekli yatın bol su için ilaçlarınızı aksatmayin sağlıkla kucağınıza alirsiniz inşallah
Emos42 Gizem_Kanat çok teşekkür ederim Rabbim kucağınıza almayı nasip etsin her ne kadar sakin kalmak istesem de Kalamıyorum 9 yıl sonra 3. Tüp bebek tedavisi ile hamile kaldım kaybetme korkusunu çok fazla yaşıyorum
Ayssu98 Gizem_Kanat Merhaba inşallah bebeğinizi sağlıklı bir şekilde kucağınıza almışsınızdır. Kanama süreçlerinde ağrınız oluyormuydu .?
Gizem_Kanat Progestan dex kullanıyor musunuz göbekten yapılan , kanama anında eğer elinizde varsa göbekten 2 taneye kadar vurulabiliyor bebeginde tutunmasını sağlıyor doktorunuza danışın ben sürekli o iğneyi vurdum kanama anında direk kanamayı kesiyor
Emos42 Gizem_Kanat progestanin kalçadan olanını yaptırıyorum hergun 2 tane 2 tane de kapsülünü kullanıyorum
Emos42 Nemesisnyks ne yapıldı ne yapılmadı hiç bir bilgi veren yok kendilerince biseyelr söyleyip yazıyorlar sonra tamam kalabilirsin diyorlar özele gideceğim artık üniversite hastanesinden hiç memnun kalmadım adı duyulmuş bir doktora özel muayene oluyorum ama kanamayla gittiğimde doktoru gorebilmeyi geçtim durumu anlatan izah eden bile yok
Emos42 Bussr aminn aminn çok teşekkür ederim psikolojim çok bozuldu sürekli ne zaman kanana olacak diye bekliyorum 3 kez kanama yaşadım 2 şer gün arayla 3unde de kanama alanı görülmedi kanamanın nereden geldiği belli değil dendi ama içimde ki korku beni bitiriyor
Ayssu98 Bussr merhaba bebeğinizi sağlıkla dünyaya getirmişsinizdir inşallah, bu süreç doğuma kadar devam etti mi
Bussr Emos42 o korkuyu sanirim minnoslarimizi kucağımıza alana kadar atlatamayacagiz.rabbim sabrımızın selametini versin gerçekten insanlara şaka geliyo ama o piskoloji çok kötü