Merhaba,forumda sık görmeye başladığım bir konu hakkında yazmak istedim. Benim yaşadıklarımı kimse yaşasın istemediğim için bir uyarı da diyebilirsiniz. 26+3 de detaylı ultrason da bebeğimde bel boşluğu (spina bifida) olduğu görüldü. Ankara’da özel bir hastaneye gidiyordum. Bu hastane bana şehir hastanesine gitmem gerektigini daha detaylı bakılması gerektiğini söylediler. Şehir hastesinde tekrar detaylı ultrasona girdim ve aynı şeyi söylediler.sehir hastesinde ki doktor hamileliğimin sonlanması gerektiğini bu şekilde hayatının çok zor olacagini, şuan organları oluşmuş ama gelişirmi emin olamadıklarını doğumdan kısa bir süre sonra da ölebilicegini ihtimalini söyledi. Şehir hastesinde 10 fazla doktorun ve profun olduğunu bir konseye girdim.orada hepsinin fikri aynıydı bebekte bel boşluğu vardı ve doğum olursa çok çok zor bir hayat bebeğimi bekliyordu. Bu kararı vermek çok zordu.hamileligim sonlandırıldı. Ve bunun tek sebebi folik asit eksikliğiydi. Hamileliğim planliydi öncesinde folik asit kullandım. Ama gittiğim özel hastane hiç bir zaman folik asit değerime bakmadı. Kullandığım ilaç bana yetersiz gelmiş.suan 8 haftalık hamileyim. En yüksek dozda olan folbiol folik asit kullanıyorum. Hamileliğim boyunca da kullanmaya devam edeceğim. Lütfen folik asit ile ilgili yok otizim yapıyormuş yok zararliymis hurafelerine inanmayım.rica ediyorum değerlerinize baktırin doğru ilacı kullanın. Yaşadığım acıyı kimse yaşamasın.