27 Eylül 2023 günü 40 haftami doldurduğum gün doğum yaptım kızlar. Hep pozitif hikayeleri okur bende çok güzel dogurucam diyordum öyle de oldu 🌼 son güne kadar ne sancım ne acilmam hiç bir şeyim yoktu. Son haftalar rahimde baskı hissediyordum sadece. Pilates, yürüyüş, sıcak duş herşeyi denedim ama gelen giden olmadı. Doğumdan bir gün önce eminonune hediyelik almaya gittim hatta 10 bin adımdan fazla adım attım ertesi gün doğuracağimi bilmeden 😂 neyse 27 Eylül günü geldi ben normal kontrole gittim USG bakıldı bebek kanala girmemişti baş aşağı duruyordu ama. Sonra muayene yapıldı 2 cm açıklık vardı. Doktorum dedi ki bugün seni yatirayim zaten nobetciyim bugün dogurtayim seni. Ben tabi çok telaş yaptım heyecan korku falan. Bekleyelim hocam dedim kendi sancimla gelsin istiyorum dedim. 40 haftani doldurdun bugün almazsam iki gün sonra kesin alacağım seni daha fazla beklersen bebeği riske atarsın dışkısını yeme ihtimali var artık dedi. Öyle deyince eşimde bende riske alamadık tabi tamam dedik. Öğlen 12 de yatisim yapıldı suni sancı takıldı. İki saate bir muayene etmeye geliyorlardi. Bir yandan da nst baglaniyor falan. Nst de sancım yüksek çıkıyordu ebe görünce şok oldu sen bu sancıyla yerlerde yatman lazım nasıl bu kadar rahatsın dedi. Hatta yan odamda ki kadın çığlık çığlığa bağırıyordu senin sancın ondan fazla dedi ben şok oldum tabi shsjshs akşam 6 ya kadar sancı aldım ama regl ağrısı gibi hissediyordum. Hiç bı şekilde canım acimiyordu. Ama acilmam da olmuyordu aynı zamanda. Sancı geldikçe bebek yukarı toplanıyordu hissediyordum. Meğerse sancı bebeğe gidiyormuş bana değil. En son nst de bebeğin kalp atışları yavaslayinca acil sezeryana döndük. Eşim hemen eve annenleri almaya gitti. Dönüşte trafiğe takıldılar. Ebelere yalvar yakar zaman istedim eşim gelsin bekleyin lütfen diye. Zar zor eşim gelene kadar beklettim. Tam beni gotururlerken eşim yetisti vedalaştık ben tabi salya sümük korkuyorum. Ameliyathaneye indik beni yatırdılar. Sanıyorum ki epidural olacağım oradaki anestezi doktoruna sordum belden uyusturacaksiniz dimi diye hayır komple uyutacagiz seni dedi. Orda da korktum biraz. Sebebi de diğer türlü çok fazla doğum sonrası şikayet oluyormuş doğum anında da sıkıntılar oluyormuş o yüzden doktorum hep komple uyutuyormus. İyi ki de öyle oldu. Uyuttular uyandigim da odamdaydim daha kendime gelmemistim elim karnimda çok aciyo diye agladigimi hatırlıyorum ve hissettiğim tek acı oydu emin olun. Sonra ağrı kesici yapıldı sanırım tamamen kendime geldiğimde hiç ağrım yoktu. Bir kere ameliyathanede karnıma bastirdilar onu hayal meyal hatırlıyorum sonra odaya çıktığımızda bir kaç saat sonra tekrar yaptılar aşırı bir ağrısı yok onu sskin gozunuzde büyütmeyin. Peşine tekrar ağrı kesici iğne yapıldı. Gece 3 gibi ben artık yürümek istedim. Hasta bakiciyi çağırdım yürümek istiyorum dedim koluma girdi kaldırdı beni ve inanin o kadar rahat ayağa kalktım ki yavaş yavaş adım attım her yurudugumde daha iyi oluyordum. Burada okuduğum bazı hikayelerde organlarim düşecek gibi hissettim aşırı kötüydü vs diyenler vardı ama asla öyle olmadı çok şükür Allah’ıma o kadar rahat kalktim ki. Sonra saat başı kendim kalktım yürüdüm hatta lavaboda hasta bezimi kendim değiştirdim düşünün. Üstümü vs değiştirdim çok rahattım. Annem bile şaşırdı sen naisl ameliyatlisin diye. Sabah erken saatlerde de gazımi çıkarttım yine hiç zorlanmadim. O gün akşam da evimize geldik ve eve geldiğimizden itibaren yatmadım. Hep ayaktaydim hep yürüdüm bebeğimle hep kendim ilgilendim. Sadece yatağa yatarken ve kalkarken zorlandım o da bir kaç güne geçti. 1 hafta sonunda hiç bir şeyim kalmamıştı dik şekilde yürüyordum eğilip kalkiyordum. 10 kilo vermiştim 1 haftanın sonunda zaten 14 kilo almıştım çoğunu vermiş oldum yani. Şuan yine göbeğim var tabi 6 ay oldu dogum yapali ama henüz gitmedi daha doğrusu gitmesi için bende bişey yapmadım enerjim düşsün istemiyorum bebeğim küçük ve bana ihtiyacı var zamanla gidecek hep benimle kalmaz inşallah diye düşünüyorumdhshshs neyse kızlar benim hikayem böyleydi gerçekten asla korktuğum gibi olmadı aksine çok rahat çok mutlu geçirdim . Rabbim herkese böyle rahat güzel bir doğum nasip etsin inşallah. Sezeryandan korkmayın. Normal doğum sezeryan doğum hiç farketmez sonunda bebeğimize kavuşmak var 😍😍😍