Kızlar merhaba. 28 haftalık hamileyim. Şeker yüklemesi sonucunda bende gebelik diyabeti çıktı. Bu artık çoğu hamilede çıkıyor. Bunu kayınvalideme anlattığımda direkt ses tonu düştü ve bebeğe bulaşır mı geçer mi dedi bana sonrasında ise ( bu arada benim babam şeker hastası, kalp hastası vs.) bizde hiç böyle hastalıklar yok dedi oysa kayınbabam da şeker hastası. Çünkü ben genetiğinde varsa olur bebekte ama benden geçme durumu yok dedim her neyse bu duruma çok üzüldüm açıkçası. Sonrasında diyete başladım ve şekerim istenilen düzeyde düşmedi ben ise şeker düşmezse insülin verecekler dedim. Aman kullanma, bağımlı kılma kendini vs düşüncesine girdi. Sonrasında ise doktor 6 ünite insülin verdi ve onu kullanıyorum ama bunu onlara demedim… biz ailelerimiz ile aynı yerde yaşamıyoruz benim memleketim daha uzak bayramda ise 30 haftalık hamile olacağım birazcık suyum da fazla. Bu olaylardan ötürü de eşimin memleketi bize biraz daha yakın olmasına rağmen gitmek istemiyorum çünkü biliyorum ki stres olacağım ve insülin kullandığımı da bilmiyorlar. Sizce ne yapmalıyım? Sırf eşim için gitmek istiyordum o da bana bıraktı kendini iyi hissetmezsen gitmeyelim dedi. Şimdi gidersek ne diyetimi yapabileceğim ne başka bir şey.. fikir verin lütfen :(