Herkese Selamm,
Doğum hikayelerini çok okuyordum bende yazmak istedim.
3 Martta sancılarım başladı gün boyu araliklarla gelen sancilarim aksam 7 den sonra duzenli hale gelmeye basladi.15 dk arayla 40 saniyelik sancilarim vardi gece yarisinda dakikalar azaldi sanci siddetim biraz daha artmisti.Evde annem ve eşimin destegiyle geciriyordum sancilarimi sanci vurdukca annem belime masajlar yapiyordu bir yandanda okuyor ufluyordu bana o masaj cok iyi geliyordu.Koltukta oturarak uc saate yakin sanci cektim hareket etmek istemiyordum hic oturarak daha güclü kalabiliyordum.Daha sonra 3 gibi hastaneye gittik artik dayanamadim evde dogurmaktan korktum 😂
Kayit islerini bile yapmadan hemen dogumhaneye ciktik sonradan esim halletti o isleri.Neysee dogumhaneye girdik ben tekerlekli sandalyeden indirdiler hadi bakalim yuruceksin dediler zar zor kalktim yurudum nst odasina kadar.o sanciyla yururken koridorlar oyle uzuyordu ki tek istegimm oturmaktı. Neyse sancilarim baya coktu alt muaynemde 6 cm acikligim cikti.ustumu giydirdiler lavman yaptilar bezimi bagladilar evrak doldurmak icin bana baya soru sordu bir hemsire.neyse pilates topu verdiler al biraz egzersiz yap dediler. Bu sürecte üc kadin benimle ilgilendi.o gece dogumhanede bir tek ben doguruyordum ayni ozel hastahane gibiydi. butun ilgi alaka benim uzerimdeydi.cok iyi ilgilendiler benimle sagolsunlar.
Neysee ben ebeye soruyorum ne zaman olur sizce dayanamiyorum artik diye ebede hic belli olmaz diyor biraz umutsuzlugada dusuyorum hemen olsa diye dualar ediyorum ve iki saat sonra tekrar acikligima bakmak icin cikardilar catala orda ne dediklerini tam hatirlamiyorum indirdiler nst ye baglayalim bir daha ikinma istegin olursa da ikin dediler ki kapidan cikmadan ikinma istegim geldi dedim geri girdik catala tekrar ciktim tabi bu catala inip cikmak cok zor geliyordu bana biraz ikindim sonra suyumu patlattilar in dediler yine indim comel oyle ikin dedi ebem dedigi gibi yaptim catalda ikinmaktansa oyle comelip ikinmak daha rahat oluyordu gercekten baya bir sure oyle ikindim kafasi gelince hissettim dedim geliyor galibaaa hemen catala cikardilar oyle de biraz ikindim ve göz aydınlığım ,güzel oğlum dünyaya geldi.sonra karnim bastirip eşi düsürdüler. baska bir hemsire gelip bebegimi temizlemeye basladi sonra gogsume koydu bir bakis atti bana oglusum emzirmeye calisti hemsire.sonra kiyafetlerini giydirdi yanimda.
Ebede dikişlerimi atmaya baslamisti. dogum aninda kesi atmisti ebe onun disinda oglum eli kafasinda geldigi icin ic yirtiiklarim biraz fazla olmus yarim saatten fazla o dikislerle ugrastilar.
Burda okudugum dogum hikaayelerinde herkes dogurduktan sonra rahatliyorsun falan demislerdi bunyeden bunyeye degisiyor sanirim ben hic rahatlayamadim agriilarim vardi.dikisleri atmak icinde hep elini sokup durdu onlari hisettim igne vurmuslardi ama yinede hissettim. dogum anindan daha zor gecti dogum sonrasi benim icin.neyse benden once oglumu odaya goturduler annemlerin yanina benide temizleyip tekerlekli sandalyeye gecirdiler odaya goturduler. annemi gorunce basladim aglamaya tabi bir duygusallik geldi.bir gece kaldik hastanede dikislerden dolayi rahat hareket edemiyordum zor oldu benim icin biraz.ama genel olarak guzel bir dogum gecirdim.tam hayalimdeki gibi sancimi evde cekip dogurmaya hastaneye gittim.Butun hamiş annelere kolayliklar diliyorum.Umarim hayalinizdeki dogumu gerceklestiriirsiniz.