Dk16 MercimekHabbesi ben bir ara düşündüm bu arada yurtdışındayım böyle bir seçenek var ama ebe ilk doğumlarda pek önermiyorum dedi Genelde 2. Doğumlarda öneriliyormuş aklımızda bulunsun
melisers MercimekHabbesi Benimde tercih edeceğim bir durum değil. Risk evet her yerde var ama alınan riskin sonucunu en aza indirgemekte verilen kararla bizim elimizde... Bir de fikirleri sormuşsunuz fakat herkes fikrini söyleyince tepki göstermişsiniz. Düşüncelerin paylaşıldığı bir platformdayız. Kararınızı verdiyseniz kendiniz ve bebeğinizle ilgili bunun doğru olduğunu düşünüyorsanız bize Allah kurtarsın demek düşer. Hayırlı doğumlar dilerim...
MercimekHabbesi melisers benim tepki gösterdiklerim yalnızca evde Doğumu cahillik olarak nitelendirenlereydi. Yoksa zaten görüşlerimizi paylaşıyoruz burda. Aksini düşünsem bende burda yazmazdım zaten. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim :)
23Zumra zeynepnazli ha o konuda kesinlikle haklisiniz ama evde dogum cok cok az denicek kadar az yanj ama evet kontol cok az ben 12 haftaligim ve henuz hic kontolum olmadi sadece 8 haftalik iken kan ve idrar verdim ve kalbini henuz dinlemedim Allah nasip ederse hu cuma dinlicem ve sadece 2 kere ultrasona girme hakkim var hi kalp dinlemek icin bide 20ci haftada cinsiyet icib ve toplam sadece 5 6 tane kontolum olucak normal hemse ile o konuda cok haklisiniz
Umutdeniz Findix evde doğum olsa isterm yurtdışındakiler hala evde doğuruyor çokk beğenilen avrupa bu konuda ilerlemedi mi yani
MercimekHabbesi Esa doğumhane atmosferi sizi Doğuma odaklıyor ama beni aksine strese sokup geriyor. Böyle şeyler göreceli kavramlardır. Kaldı ki dizi, filmler zaten hiçbi zaman gerçeği yansıtmıyor
Gokkusagivemucize MercimekHabbesi evde doğum grubu var Facebook'ta. Ebe var yaptıran oradan bilgi alabilirsiniz
MercimekHabbesi Gokkusagivemucize aa öyle mi grubun ismi nedir ? Ya da burda link atma şansınız var mı bir bakmak isterim bende :)
SevgibiR Evde doğum nasıl olcak ya nst bağlıyorlar hemşire ebe oluyor Dr geliyor 😂gelmedi suniydi ignedi serumdu lazım oluyor ooo evde bu kadar malzemeyi neden bulcaz😂 sen bı ebe olsun şıp diye doğsun kesik çizik olmasın istiyorsun bende öle istiyorum ama evde çok riskli olmaz yani 😂
Gokkusagivemucize MercimekHabbesi evde doğum grubun adı. Grup resmi de kumru. Kapalı grup istek atarsınız
Gebeyimm Findix cahillik değil o imkanların yoksunluğu bende evde doğmuşum köy ebesi doğurtmuş 😂 yurt dışında isteğe bağlı olarak hala evde doğum var doktor yada ebe eve geliyor
Findix Gebeyimm yok canım benimki tamamen annemin tercihi 😂 neymiş korkmuş gitmemiş hastaneye ben evde dogurcam demiş tabiki öyle hastane uzak köy vs gibi yerlerde ulaşımın zorluğu olan yerlerde mecburiyetten olan çok vardır ama annem tamamen yengemin aklına girmesiyle evde istemiş 😂
Sarekrts Aslında eşim de doktor alanı değil ama nöbette olmadığı sürece o an evde başlasa Doğum evde devam ederim bende 😅
Rstasar MercimekHabbesi sterilin kelime anlamini biliyormusunuz? Ve bir ev nasil steril olabilir aciklarmisiniz lutfen? Merak ettim de neyle temizlediginizi evi ?
MercimekHabbesi Rstasar hastalıklarla dolu bir hastaneden daha temizdir insanın kendi evi Doğum öncesi zaten kat kat daha fazla temizlenip steril hale getiriliyor. sizinki öyle değilse bilemiyorum :)
Cansuu33 MercimekHabbesi inşaAllah canım evet bir tane ebeyle görüştüm Allah'ın izniyle evde gerekli olacak malzemeleri bir liste yaptı bende onları tamamliyorum şimdi
Rstasar MercimekHabbesi ya cahil kadin bana sterilin kelime anlamini soylermisin diyorum benim evim steril degil evet cunku evim ameliyathane degil! Ne kadar cahilsiniz egitimsizsiniz ya steril ne demek bana acikla diyorum burda gelmissin ev hastaneden daha steril yaziyosun steril ne demek onu bi bak ogren internet var elinin altinda gir bir bak bakiyim sterilin kelime anlami neymis ameliyathaneler nasil sterilize ediliyor ? Gercekten bu cahillikle cocuk yetistireceksiniz ya ona aciyorum
Gokkusagivemucize MercimekHabbesi inşaallah doğum hikayenizi de okuruz da insanlar kalıplardan çıkmanın, bazı şeylerin alternatiflerinin bu kadar imkansız olmadığını anlarlar. Ebe Füsun Çalışkan ve Emel ay ile görüşmeni de tavsiye ederim