Öncelikle selamlar. 28 de aşırı bir viral grip geçirdim ve antibiyotik aldım. Normalde baştan beri takip eden doktorum antibiyotik için her zaman alabilirsin demişti, tekrar gittiğimde asla antibiyotik alamazsın diyerek ve hasta olduğum için maskem de olmadığından beni odasından kovmuştu. O gün tamamıyla onunla yolları ayırdım. O süreçte başka doktora gittim yetinmedim bir de özel bir perinatoloji doktoruna gittim. 26 Ocak günü ilk defa bebeğimin 2 hafta geriden geldiğini öğrendim. Hemen tıp fakültesine sevk etti özel gittiğim perinatoloji doktoru ancak kötü bi durum olmadığını ve artık kan sulandırıcı iğne kullanmam gerektiğini özelde bunu yaşamadığını bu sebeple de tıpa gitmem gerektiğini söyledi. Tıp fakültesine gittiğimizde BEBEĞİN ACİL ALINMASI VE KUVEZDE BAKILMASI gerektiğini eve dahi gidersem bu bebeğin yaşayamayacağını karnımda olup gittiğinde kesinlikle anlayamayacağımi söylediler. Diş gebelik sonrası ilk defa hamile kalmıştım ve ne yapacağımı bilmiyordum bu haftaya kadar her şey çok normalden 1 gün içinde ne değişmiş olabilir diye de düşünüyordum. Tıp fakultesinde yer olmadığı için bizi şehir hastanesine acil olarak sevk ettiler. Oradaki perinatoloji doktoruna gittiğimizde ise durumun riskli olmadığını ve yakın takip gerektirdiğini bebeğin alınmasına gerek olmadığını söylediler. O doktorun da son günüymüş :) 5 gün sonra gittiğimde yeni gelen doktor hemen yatışımi yaptı yakın takipte izledi akım ve ters akım oluştuğu için 32-34. Haftalarda alınabilir dedi. Bekledik şükür ki rabbime o haftalarda sorun yaşamadık. Direnç artışı devam ediyor. Bir buçuk ay hastanede kaldığım için 34 den beri doktora gitmeye korkuyorum normal kadin doğuma gidiyorum ama pazartesi nasipse perinatoloji doktoruma gideceğim ve yine yatış yapacak :) Sorun o değil daha doğum yapmadım. Doktorum 37+2 ye gün vermişti ama yeni doğan yoğun bakımı olmadığı için mecbur şehir hastanesine gideceğim o doktorum gün verecek. Sorun bu da değil. Arkadaşlar ilk gebeliğim ve tüp fakültesinde bana o denilenleri asla unutmuyorum. Bebeğim umarım ki sağlıkla dünyaya gelir ancak; siz ilk defa hamile olan bir anne adayını bu çocuğun bugün alınması gerekiyor diye nasıl korkutabilirsiniz? Bu çocuk 37. Haftaya kadar nasıl gelebildi? He Allah nasip etmezse doğmaz ya da doğana kadar başına bisey gelir onu ancak rabbim bilir ama bir hastane bir Prof dr nasıl böyle bi durumu riske atar. Bazen bazı doktorlarda vicdan ve merhamet olmadığını düşünüyorum. Yazık yavrum o zaman doğsaydı bu haftaya kadar karnımda durabilir olduğunun vebalini kim verecekti? Aynı zamanda şehir hastanesindeki perinatoloji doktorum da geç döllenme diye bir hafta geri çekti yani aslında 38. Haftada olmak üzereyim.
Çok yazdım okuyanlar hakkınızı helal edin, hem içimi döktüm hem de her zaman her doktora inanmamak gerektiğini anlatmak istedim.
- Haftada yaşamaz alınması lazım diyen doktor Prof hem de Eskişehir’de çok un yapmış bir doktor. Beni önce rabbimin sonra da ilmiyle 37 ye kadar dayanmayı sağlayan ve herhangi farklı bir tedavi yapmadan sadece yakın takipte bulunan bir Opr dr.
Yani biri Prof diye ona koru körüne lütfen bağlanmayın.
Allah hepimizin karşısına Allah korkusu olan, vicdan merhamet sahibi doktorlar çıkartsın.
Allah bu süreçte hepimizin yardımcısı olsun ve umarım hepimiz hayırlısıyla bebeklerimizi sağ Salim kucaklarımıza aldığımız günleri göstersin. Pazartesi nasip olur yatışım yapıldığında size ilk gittiğim beni azarlayan ve bebeğimin gelişim geriliği olduğunu fark etmesine rağmen sesini çıkartmayan doktorun hikayesini de anlatacağım.
Tekrardan okuyanlar haklarını helal etsin Allah’a emanetsiniz. Allah hepimizin yardımcısı olsun