Merhaba hanımlar 16.03.2024 tarihinde doğumum gerçekleşti ancak gelebildim buralara meleğim kucağımda uyurken yazıyorum bu satırları burda hep okurdum normal doğum hikayelerini uzun uzun ve çok hoşuma giderdi o anı gözümde canlandırmak benim gibi okumayı sevenler için bu hikaye …
Cuma günüydü akşam saat 6 sularında başladı su gelişi tabi ilk başta sızıntı şeklindeydi ve ben gerçekten hiç anlamadım sandım ki idrar kaçırıyorum öksürüyorum kaçıyor ayağa kalkıyorum hafif kaçıyor baktım bu böyle bi iki saat devam ediyor acaba benim suyum mu gelen diyerek doktoruma yazdım bu arada sancım ya da ağrım yoktu doktorum sürekli devam ediyor ve 3 4 çamaşır değiştirmene sebep oluyorsa su gelişidir takip et olmadı gece gel kontroller yapılsın dedi doktorumla okeyleştik ben artık kendimi takip ediyorum ve 10 11 e doğru baya baya suyum akmaya başladı dedim tamam bu benim suyum sancılarıma bakıyorum bu arada çok hafif şekilde ilerliyor biz hazırlandık sahuru yaptık 3 gibi yola çıktık hastaneye 4 gibi hemen yatışım yapıldı nöbetçi doktor kontrol etti vajina yapımın çok güzel olduğunu 2 3 cm kadar açıklığımın oldupunu söyledi ama benim son kontrolünde zaten açıklığım 2 3 cm idi yani hiç ilerleme olmamış açıklığımda odamıza geçtik giyindim vs doktorumdan bir mesaj su gelişi olalı 10 saat olduğu ve açıklığımında ilerlemediği için öncelikle antibiyotik verilecek enfeksiyon açısından daha sonra düşük dozda suni sancıyla destekleyeceğiz eda dedi peki hocam dedim bu arada yeme içme yönünden yiyip içebileceğimi aç kalmamamı söyledi doktorum kahvaltımı vs yaptım nst bağlandım sancılar gelip gidiyordu ama karşılayabiliyordum henüz çok fazla canım yanmıyordu kontrolde ayrıca bebek kafasının yukarda olduğu da söylenmişti gece de nöbetçi ebem eğer açıklığın olursa çok rahat doğum yapabileceğimi söyledi bu dk dan sonra artık ben pilates yürüyüş sıcak duş vs yapıyordum nst harici hiç oturmadım tekrar kontrolde 4 5 cm dediler sonrası harketli şekilde aynen devam ettim tekrar kontrol 5 6 cm dediler bu arada sancılar beni zorlamaya başlamıştı geldiği zaman can yakıyordu uykusuzdum ve yorulmaya başlamıştım saatler ilerledi bağırmam ben öyle diyen ben saat 11 gibi sancılarım geldikçe istemsizce bağırıyordum bu arada buraya gelene kadar suniyi 3 kez arttırdılar son saatlerimde nst bağlanmak gerçekten beni aşırı zorluyordu çünkü gelen sancıları nst bağlıyken karşılamak benim için çok zordu nst çıktığında sıcak duşa giriyordum ama sıcak su bile artık bana mısın demiyordu o derece sancılarla boğuştum açıklık 8 9 cm ıkınma hissi hat safhada doktorum ıkınmamaya çalış bebeğin kafası şişmesin dedi ıkınmamaya çalışmak o kadar zordu ki anlatamam sıcak sudan çıktım yatağa geçtim sancılar zaten son 1 saat nefes aldırmadı bana bi an hiç bitmeyecek diye düşünmeye başladım bebek istenen pozisyondaydı açıklığım tam dı doğumhaneye gittik hemen ebemde doktorumda hemşirelerde tam destek full destekti nasıl ıkınmam gerektiğini söylüyorlar doktorum eda eğer beni dinlersen kesisiz dikişsiz bir doğum olacak dedi olabildiğince dinledim kendisini kesim yok ama son dk doktorumu dinlemediğim için yırtık olmuş 1 dikişim var doğumhaneye girdikten 15 dk sonra doğurdum oğlumu ve bütüün acısı sancısı unuttum gittim sanki ben yaşamamışım gibi harikaydı gerçekten her doğum kendine özel iyi olacağını düşünün ki iyi olsun herşey şuan tek sıkıntım doğumda ıkınmalar sonucu bebek baskısından kuyruk sokumu ağrısı yaşıyorum müthiş şekilde inşallah o da en kısa zamanda geçer ben ne zaman gelecek derken derken oğlum 40+2 de gelmeyi uygun gördü 3050 Gr 49 cm olarak dünyaya geldi ❤️❤️🤍🤍🌸🌸💙💙