Henüz almadığım için model ekleyemiyorum ama ilk doğumumdaki alışverişime dayanarak söyleyebilirim ki beyaz ya da ekru gibi olanlardan almayın. Bol da alsanız olduğu gibi iç gösteriyor. Ben yaşamadım ama kanamadan dolayı leke olma durumunda da lekenin çıkması çok daha zor oluyor beyaz renkte.
Koyu ve canlı renkler, çok desenliler ya da gündelik spor desenliler de bence hoş durmuyor. Özellikle fotoğraf çekimi yaptıracaksanız ya da gelen gideniniz olacaksa komik duruyor bazı desenli pijamalar.
Pastel tonlar (toz pembe, gül kurusu, bebe mavi, su yeşili gibi) çok daha hoş oluyor.
Onun haricinde genelde lohusa ürünleri düğmeli oluyor ama beğendiğiniz model olursa illa yaka kısmı düğmeli aramanıza gerek yok çünkü bebek kucaktayken düğmeyi açması kapaması da zor oluyor, öyle olunca pijama üstünü alttan yukarı sıyırıyor insan hemen, daha pratik geliyor yani.
Doğumdan hemen sonra göbek gitmiyor, normal pijama gecelik alırsanız karın kısmı küçük gelebilir. Büyük beden alınca da bu kez karın kısmı oluyor ama kolları, bacakları, omuzları çok bol oluyor. O yüzden lohusa için üretilenlerden almak en iyisi. Onların karın kısmı geniş, diğer kısımları normal olduğu için daha iyi duruyor.