Deletedmom_112 Merhaba kızlar emzirirken az pişmiş yumurta, sucuk, midye, kokoreç, kola vs. yasak olan şeyleri artık yiyebiliyor muyuz? Emzirirken yemememiz gereken bişey var mı?
mavikalpvemavikalp Deletedmom_112 bende burda bekliyim Doğurduğum an bol sosisli kumru yemek istiyorum yoksa bi taraflarım çatlıcak artık
esmayb35 Deletedmom_112 o zamanda yediklerimize dikkat etmemiz gerekiyor çünkü süt olarak bebeğe geçiyor sonuçta. Ayrıca gaz yapma açısından da dikkatli olmak gerekiyor
plajterligi Deletedmom_112 maalesef 🫠 çünkü ne yerseniz aynı hamilelikte olduğu gibi bebeğe direk geçiyor. Emzirme dönemi sucuk yemiştim oğlum her memeye geldiğinde suratını büzüyordu çekip çekip ağlıyordu meğerse sütün tadını değiştiriyormuş 2-3 gün anlayana kadar işkence çektirmişim resmen o günden beri özellikle baharatlı şeylerden uzak durmuştum
Deletedmom_112 plajterligi ondan ziyade hani şu an toksaplazma riskine karşı falan yemiyoruzya o zamanda öyle bişey var mı acaba. Ay bide sütünde mi tadı değişiyormuş ne yersek onun tadı mı oluyor ??
mavikalpvemavikalp Deletedmom_112 Yorumlardan anlaşılan yenmemesi lazım ozaman ben şimdi yiyicem yoksa çocukta kumru veya pizza doğum lekesi olacak 🤣🤣
plajterligi Deletedmom_112 hayır her yediğimizin tadını almıyor ama aşırı baharatlı şeyler sütü ekşitiyormuş sucuk yemeyi bıraktım bir kaç güne emmesi düzeldi, emzirirken sütün tadını değiştirecek şeyleri araştırıp öyle emzirmeniz lazım ayrıca gaz yapan şeylerde dahil, benimki kolikti içtiğim suyun pH ına kadar her şeyi değiştirmiştim zaten yediğimizin %90 I gaz yapan şeylermiş bi dönem iki gıdım ekmek kemirerek yaşamaya çalışmıştım yeter ki gazı olmasın diye😂😂
Deletedmom_112 mavikalpvemavikalp evet kimse yememiş 2 sene daha pizza kumru yok mu yani doğurduk rahat etcez derken ben midye kokareç falan gömerim diyodum 😂😂
mavikalpvemavikalp Deletedmom_112 ben fast foodcunun önüne gidiyorum ağlamaya geliyomusun? Camdan belki ekmekte banarım🥲
Deletedmom_112 mavikalpvemavikalp koklarızz en azından di miii 😂😂😂😂 ay bu kadar tahmin etmiyordum nolcakki kumrudan falan acaba ?
Mavilik mavikalpvemavikalp o kadar gözünüzde büyütmeyin yavrum canınız çekeni abartmamak şartıyla yiyin ben yiyorum yani abur cubur fasfood falan bişey olmaz
Churcill Deletedmom_112 valla ben her şeyi yedim. Sadece gazlı içecek içmedim 4 aya kadar falan. Bebeğim gazlı değildi alerjik de değil Allah ne verdiyse yiyorum
Deletedmom_112 Churcill yaa ciddi misiniz bi zararı yok o zaman di mi salam sucuk falan toksaplazma riskinden yemiyorduk o zamanda süte öyle bi mikrop geçme gibi bişey yok di mi ?
Churcill Deletedmom_112 hiç duymadım sütten mikrop geçtiğini. Ben gripken bile emzirdim kızımı sadece öpmedim dikkat ettim. Emzirirken yasak olan yiyecek de duymadım. Süt azaltanlar var alerji , gaz yapanlar var o kadar.
hyc1 Dağ kekikli tavuk, ıslak hamburger ve hot dog için tetikte bekliyorum 😅 doğumdan sonra en azından bi dağ kekikli yerim herhalde
ayse_19 Dr ablama emzirirken limon yeme demiş,ablamda neden diye sormayı unutmuş ,acaba limonun nasıl bir etkisi olabilir ki