Ftma81 mutlubibekleyis hastaneden hastaneye değişir yaşadığım bölgede hem araştırma hem devlet hastanesi vasat durumda ama kendi memleketimdeki devlet hastanesi çoğu özel hastaneye bin basar hem hastane temizliği hem personeli düşünürsen her ikiside devlet ama çok fark var o yüzden her devlet hastanesini aynı kefeye koymayalım
Serendipity16 Seda_nur4760 bende bir şey sorayım kurban bayramında akika kesilir mi ? Bi de akika kurbanını aile yiyebiliyor mu yoksa etrafa mı dağıtmak lazım
Liyamm1 Serendipity16 Ben bunu sormustum cunku benim dogumum belki kurban bayramina denk geliyor ama galiba ihtiyaç sahibine dagitmak daha iymiş ama anne baba dahil herkes yiyebilirmis 🙏🏻
Serendipity16 Liyamm1 benim ablam yeğenimin akikasını 8 yaşına gelince ancak kesebildi dediğiniz gibi belli yaşa kadar kesilebilir
Liyamm1 Serendipity16 evet duruma bagli benim arkadasim sordu hoca 18 yasin’a kadar dedi bizde durumumuz varken keselim diyoruz hemen insAllah 🙏🏻
Serendipity16 Liyamm1 evet bizde öyle düşünüyoruz kısmetse mayısta doğacak zaten Haziran’da kurban bayramı o zaman düşünüyoruz Allah kabul etsin şimdiden 💞
Serendipity16 Liyamm1 şimdi internete baktım öyleymiş tabi ki ihtiyaç sahiplerine de veririz de hazır kurbanken ailede yesin isterim sanırım adak kurbanını aile yiyemiyordu
MonicaGeller Ben ilk oğluma kesememiştim. Şimdi hamileyim erkek olursa 4 tane mi kesicem ?🤔 bu zamanda çok zor maalesef
YldrmNUR MonicaGeller canım durumu olan keser olmayan kesemez. 4 tane kesemedim diye üzülme kesebilirsen 1 taneyi o niyetle kesersin kesemezsen Allah niyetini biliyor sonuçta. Farz değil zaten Akika kurbanı sünnettir.
-Aysenurrrr- Seda_nur4760 ufak bir araştırma yaptım. Farz olmayan bir ibadeti bu kadar büyütüp dayatmak biraz tuhaf. Durumu olan keser. Ayrıca erkek çocuğuna 2 kız çocuğuna 1 olayı aşırı saçma. Eski Arap toplumu sadece erkek çocuklarına kesermis.
Deletedmom_110 Temmuzmucizesi26 aynen öyle ayy çok şeyler yazarımda şimdi uyarı yemek istemiyorum en iyisi susmak anlamaz zaten konuşsakta boşver
fayting mavikalpvemavikalp Suriyelilerle dolu çoğu doktor ülkeyi terk ediyor. Normal doğuma zorluyor vs bir çok etmen var.
mavikalpvemavikalp fayting normal doğuma zorlaması iyi birşey Buna vücudu ve çocuk müsaitse niye sezeryan yapsınki zaten
ggmom esnyz14 hastaneye ve doktora göre değişir ben de 5 aylıkken oğlumu sünnet ettirdim bir hafta sürmeden iyileşti üstelik sadece kantaron yağı ile
esnyz14 ggmom Tabii ki zaten bende enfeksiyon kaptığını söyledim orda okuduysanız. Yani sünnet konusunda bir şey söylemedim muhtemelen steril alet kullanılmadı ve enfeksiyon kaptığı için zor iyileşti
ggmom esnyz14 okudum tabiki o yüzden yazdım hastaneye doktora göre değişir diye görenler hemen korkmasin diye
esnyz14 ggmom Tabii ki korkmasın iyi araştırılmalı sadece kimsenin bebeği böyle şeyler yaşamasın inşallah 😊