DidemUmut Merhaba arkadaşlar 20 haftalık hamileyim kuyruk sokumu ağrısı aşırı yaşıyorum otursam olmuyor yürüsem olmuyor yatsam olmuyor kalkınca sanki belim ikiye ayrılacak orda bişey kırılacak gibi moralim çok bozuk lütfen gören bir tedavi uygulayan yazsın kadın doğum fizik tedaviye git hamilelikle alakalı olmayabilir dedi gidip fayda gören varmı ne yapacak mesela film röntgen falanda çekilmiyor yardımcı olun lütfen
Elifyor DidemUmut bende 11 haftalık hamileyim. Otururken kuyruk sokumum acıyor şu an öyle aşırı bir ağrım falan yok ama ağırlaştıkça olur mu diye korkuyorum. Büyükler kengi derler oraya kengim kalktı falan diye bilen birisi oraya basar ya da eliyle falan yerine getirir geçer o ağrı acı ama tabi cesaret işi bu da 😄
DeneyimliMom DidemUmut ben yaşamıştım. Resmen ağrıdan yürüyemiyordum, evde 2 hafta ağladım açıdan ve sonra fizik tedaviye gittiğim gibi iyileştim. Bir hareketler yaptı sonra evde uygulamam için bir egzersiz verdi ve şıp diye geçti.
AjdaDiri DidemUmut canım aynısı başıma geldi elektrikli sobanın önünde uzandım sırtımı vererek öyle öyle yumuşadı sanırım ertesi gon yine aynısını yaptım 3. Günde azalmıştı ağrım
Boncukk123 DidemUmut fizik tedavi sana hareketler verecektir canım bunları uygula diye . Gebe okuluna katılıyorum ben benim de sıddetli bel ağrılarım var orda bana pilates topu önerdiler hareketler var yapılan bir kaç tane tamamen geçirmese de iyi geliyor doktoruna danışıp temin edebilirsin rahatlatıyor insanı ben günde ıkı magnezyum kullanıyorum soda muz tüketiyorum ama ağrıyor yani tamamen geçmiyor ama hafifletiyor o hareketler
Ceed_mom Bu dediğinizi aynen yaşadım bir dönem yaptıklarım doğru mu bilemem ama bende işe yaramisti sıcak su torbasını oraya aralıklı olarak koydum biraz rahatlattı sonra oturma minderi aldım onunla bir süre idare etmeye çalıştım sonra bana soğuk suyun iyi gelmediğini farkettim afedersiniz tuvalette kullandığım sudan bahsediyorum bunlara dikkat ettim ve bir süre sonra rahatladım epey zamandır hissetmiyorum geceleri uyuyamiyordum ağrısından ağladığım oldu öyle diyeyim
DidemUmut Ceed_mom evet gerçekten öyle çok kötü bişey benimde minderim var kullanıyorum sıcak su torbasi iyi değil diye biliyorum hamilelikte yani kullanımı ama denicem teşekkürler
gsgselin 35 haftalık hamileyim aynı durumdayım. Emzirme minderi ile uyumak iyi geldi bana. Onu bacağımın arasına alıp uyuyorum
Cemiledag Benim de o haftalarda çok fazla kuyruk sokumum ağrı da sert bişeyler koyuyordum altına yatıyordum eşime masaj yaptırıyordum sıcak bişeyler bastırıyordum iyi geliyordu ama masaj iyi olmuyormuş sonradan öğrendim sert bişeyler koyup uzanmayı deneye bilirsin 1 ay sürdü sonra geçti
-Aysenurrrr- Aynısı bende de var 24 haftalık hamileyim. Ara ara geliyor sürekli olmuyor bende. Doktorum çok fazla ayakta durma, ağrıyan pozisyonda oturma, bol bol dinlen dedi.
DidemUmut -Aysenurrrr- bol bol dinlen olmuyor işte evin işidir yemek oruç sadece yemek yapsam bile ayakta kötü oluyorum dediğim gibi oturup uzanmak bile uzun süre ağrıtıyor pozisyon değiştirmekten yoruldum
Ceed_mom DidemUmut yani sıcak su bile onermiyorlar ama bi kac dk tutup çektim uzun uzun kullanmadım artık dayanamayacak halde olunca yaptım malesef
-Aysenurrrr- DidemUmut evet çok haklısın ama pek yapılabilecek bir şey yok buna masaj falan da zararlı diyorlar. Annemler kengi diyor. Ve “kocakarı” çözümleri var. Ben pek güvenemiyorum.
DidemUmut DeneyimliMom nerde oturuyor sunuz hangi hastane her doktor aynı olmuyor bazıları gerçekten anlayıp çözüm buluyor bazısı da gebeliği bahane edip bişey vermiyor yapmıyor ablam gebeliğin de krem kullanmış bir doktor önermiş çok iyi gelmiş ama hatırlamıyor
_almirasmom DidemUmut magnezyum takvıyeıs yazdırmalısınız doktorunuza aynı sorunu yasıyordum magnezyum aldımdan berı sıkıntım yok
semra2598 DidemUmut benim de ağrıyordu 16. Haftamda doktorum kalçaların genişliyor o yüzden ağrı oluyor demişti. Ama sizi nereye yönlendirdiyse oraya gidin ne yapacağını ancak gidince görürsünüz.
Shrr- DidemUmut öncelikle geçmiş olsun 23+1 gecen bu sebeple ortopediye gittim el ile kuyruk sokumu muayenesi yaptı içe doğru eğrilmiş iğnenizle uyusturup düzeltmesi gerekiyor fakat doğumdan sonraya kaldı oturma minderi ve sıcak uygulamamı tavsiye etti. Normal gebelikte oluyor ama benim gibi eğrilik olanlar kat kat agrı çekiyor maalesef
DidemUmut Shrr- teşekkür ederim size de çok geçmiş olsun bende bı fizik tedaviye gideyim inşallah bana da bir yol çizer