gzm_42 merhaba benim geçen seneki gebeliğim monokoryonik monoamniyotikti. Bayağı bir araştırdım çünkü pek bilgi yok. Benimki hem aynı plasentadan besleniyorlardi hem de aralarında zar yoktu bebekler direkt birbirine değiyordu yani kordonlarinın birbirine dolanma ihtimali vardı. Sizinki aynı plasentadan besleniyorlar ama aralarında zar var . Bende olan tür gebeliklerin 10 binde birinde olan ikiz gebeliklerin de 100de birinde olan bir seydi. Hatta bir tık üstü artık yapışık ikizler oluyordu. Bunun sebebi bölünme günüyle alakalı. Neyse. Benim doktorum da uzun bir süre baktı perinatologa gönderdi o doktor bizi üzdü isterseniz direkt alalım çok riskli aralarında kan akışı olabilir biri küçük kalır biri çok büyür dedi. Ben eve gidince araştırdım İstanbul ve Ankara’da lazer tedavisiyle kan akışı olan damarları yapabiliyorlarmış. Hatta bu çift yumurta ikizlerinde de olabilecek bir durum, farklı kese içinde olsalar bile aynı plasenta’dan beslenen çift yumurta ikizler için de aynı şey geçerli. Benimkindeki risk kese içerisinde bebeklerin arasında zar olmamasıydı. Instagram’da ikiz üçüz dorduz anneleri diye bir sayfa var oraya bakın ben ordan çok şey öğrendim benimkinin aynısı olan bir kadın bulmuştum onunla konuşmuştum. Ben 11. Haftada kürtaj olmak zorunda kaldım ama kalpleri durduğu için yani korkutmayayim sizi. Diğer gebeliklerde kalp durması olduğu gibi oldu yani son zamanlardaki riskleri düşünürken en başta kaybettim zaten