_Hulya7106 kuzum hiç korkma. Bende şu an 38+1 oldum. İlk doğumum olucak inşallah ve en başlarda alttan muayene olurken bile aşırı gerilen panikleyen biriydim. Sonra pozitif doğum hikayeleri izledim youtubeden. Gerçekten bu tür pozitif şeyler insanın içini çok rahatlatıyor. Doğum anında gelen kasılmaların (sancı) minik bebeğinden kaynaklı olduğunu düşün hep. çıkmaya çalıştığını ve rahmin kasıldığı için kasılmaları hissediyo olucaksın sancı olarak adlandırma bile. Kasılmalar bebeğini kucağına almana neden olucak doğduğu an kesilicek bir şey. Biz kadınlar regl ağrılarına dayanıyoruz en keskin olanını yaşıyoruz buda onun gibi bir şey hep böyle empoze et kendine doğumda kendini salma sende bebeğine yardım et ve kafanda bi an önce doğumunu bitirmeyi düşün. İnşallah çok güzel kolay bir doğumun olur. Herkesin doğumu kendine özeldir. Biri çok ağrı çekti diye diğeride aynı şekilde ağrı çekmek zorunda değil herkesin bünyesi farklı ve herkese allah yardım ediyor. Merak etme her şey çok kolay olucak ve belkide yarım saat kasılma sonucu alıcaksın kucağına ömür boyu sürücek bir şey değil❤️❤️❤️