Merhabalar. 40 haftayı burda bir sürü normal doğum hikayesi üç beş tane de sezaryen hikayesi okuyarak doldurdum. Kendimi hiç sezaryen doğuma hazırlamamıştım ama spinal sezaryen ile bebeğime kavuştum 😊
Doktoruma başından beri normal doğum için bekledik. 40. Hafta yaklaşırken ben de artık stres bayağı arttı. Doğumdan değil doğumun gecikmesinden korktum hep ve başıma geldi gerçekten de. Hep sancılarım evde başlar sonra artar ve hastaneye gideriz diye hayal ederken çok başka şekilde yatışım yapıldı. 40+2 de kontrole gittiğimde bebeğin hareketleri önceki 2 günde azalmıştı zaten ve ben kaygılıydım. O gün de 3 defa NST ye bağlandım ama bebeğin hareketleri çok azdı. Doktorum çok korkulacak şekilde değil ama ertesi sabah yine gel kontrol edelim dedi. Tabi ben gece hüngür hüngür ağlayarak hastaneye gittim. Çünkü önceki gibi değildi sanki karnımda bebek yok hamile değilmişim gibi hareketsizlik vardı. Ben de bebeğimin kalp atışlarını duymadan uyuyamam diye NST ye bakmak istedim. Gittik NST ye bağlandım hala az çıkıyordu hareketleri ve benim hiç hissetmediğim sancılar göründü cihazda. Pek anlamıyorum ama ilk bağlandığım 120 ler 80 ler filan gördük. Sonra hemşire geldi ve doktorumun yatış verdiğini söyledi. Açıklık kontrolüm yapıldı 1 cm di. Sabaha kadar NST ye bağlandı ve düzensiz sancılar çıktı. Kendi heyecanımız verdiği hisler dışında sancı filan hissetmedim ama yine cihazda görünüyordu. Sabah mesai başlayınca yine açıklık kontrol edildi ve açılma aynıydı. Ben suni sancı istemediğimi söyledim. Bebeğin hareketleri de endişe verince doktorum seçenekleri sıraladı ve ben bebeğimin sağlığından endişe ederek korkarak ağlayarak sezaryen istedim. Hala üzülüyorum vajinal doğuma cesaretim vardı yapabilirdim ama suni sancı konusunda cesaret edemedim…
Spinal sezaryen oldum. Herkesin merak ettiği şeyler hakkında söyleyeceklerim şunlar. Belden yapılan iğneyi hiç hissetmedim. Damar yolu bile daha rahatsız edici. Ameliyathane çok soğuktu ve aşırı heyecandan zangır zangır titredim. Ameliyat sırasında hiçbi şey hissetmedim. Sadece dikim sırasında kusma hissi geldi. Zaten dikiş yapılırken bana Bi şey verdiler tamamen uyumadım ama kafam gitti. Bebeğimle ten tene temas yaptırdılar çok güzel Bi histi ama oğlum göğsüme ağır geldi nefesimi kesti biraz durunca alabilir misiniz dedim 😅
Ameliyat sonrası baş ağrım olmadı 5 6 kupa sadece sert filtre kahve içtim. Belki faydası olmuştur. Karna bastırma olayı kabus gibiydi ama anlık bir şeydi ve bir daha yapmayın diye yemin ettirdim hemşirelere. İlk yataktan kalkışta deli gibi kendim kalkmaya çalışıp bayıldım evet sakın siz yapmayın. Bol bol yürü dediler ama zor arkadaşlar ya hele benim gibi hayatında herhangi bir Ameliyat görmemiş biriyseniz bana çok zor geldi. Hiç geçmeyecek sandım ama 10. Günde filan iyiydim. Bugün 17. Günde çok iyiyim ağrım sızım yok çok şükür. Bu arada bebeğimin boynuna 1 tur kordon
dolanmıştı.. 3600 son ultrasondu ama 3800 doğdu. Sorularınız varsa cevaplayabiliirm.