Nidas_ Merhaba, doktorum rahim kasılmalarını ultrasonda görüyorum erken doğuma sebep olabilir diyip magnezyuma başlattı. İlk kullandığım işe yaramadı daha yüksek bir magnezyuma geçmek zorunda kaldık. Sonuçta içimizde büyüyen bi şey var kasılmalar normal değil mi, tecrübe eden var mı?
tgbmerve Nidas_ rahim kasılması adı üstünde kasılma , normal değil dışarı atmak için rahim kasılır , büyümeyle kasılma aynı şey değil , 10. Haftada kontrolde rahim kasılması vardı ve bebeği aşağı itmisti rahim , böyle giderse düşer dedi direk Dr
_Minik_ Nidas_ yok kasılmalar normal değil, acaba hangi takviyeyyi önerdi doktor? Öncesinden hangisini kullanıyordunuz?
Nidas_ tgbmerve bende anlık karın kasılmaları oluyor mesela bazen hapşırdığımda falan ya da ani kalkıyorsam. Doktor da normal değil dedi hangi hamileyle konuşsam ara ara kasılmalarım oluyor diyordu ben de normal sandım bu yüzden
Nidas_ busraltin ara ara kasılmalarım oluyordu doktora gittiğimde ben demeden kendisi karından ultrasonda fark etti kasılmaların var dedi
Nidas_ _Minik_ ilk baş mg-zinc kullandım işe yaramayınca efermag 365 e geçtik. 10 gün kullanıp gel bakalım dedi
mmozaa Nidas_ bende 31. haftadayım bir kaç gündür çok ayakta kaldım yoruldum bugün ara ara vajinada sızı hissediyorum bir kaç saniye sürüyor bende korktum erken doğumla alakalı olabilir mi diye
gulesergurgen Nidas_ Hapşırma veya ani kalkmada olan şey kasılma değil o hemen hemen herkeste oluyor o dönemlerde özellikle rahim büyüdüğü için bağların gerilmesinden. Bende çok fazla oldu .
Kedi07 Nidas_ kasılma rahimin doğum sinyali gibi bir şeymiş zaten. Ya bebekleri doğuma iten şey. Özellikle 29. Haftadan sonra çok arttı. 32 de erken doğum olabilir diye hastaneye yatırıldım. 34 bitmek üzere kasılmalarım devam ediyor. Rahim içinde dalgalanmadan ultrasonda görülüyormuş. Ama kasılmalarda karın taş gibi toplanıp sertleşir. Belli bir süre sonra yumuşar. Dikkat etmek gerekiyor 🙂
Kedi07 Nidas_ ben genel olarak yatıyorum. İki günde bir kontrolüm var sadece ona çıkıyorum. Özellikle çok su içmemi söyledi doktorum. Kasılma hissettiğinde yatış şeklini değiştir dedi. Onun dışında bu haftaya kadar zaten fitil kullandım. En önemlisi kasılma var mı sert mi diye karnınıza sürekli dokunmamak. Dokundukça rahim uyarılıyormuş yani yoksa da olur dedi ☺️
Betren Kedi07 rahim ağzı kişiliğiniz yada acilmaniz var mıydı fitil kullandınız yoksa sadece kasılma için mi verdi doktor bende cok kasiliyorum yatış vermişti ciktim 1 hafta geçti suan yine var gibi
Kedi07 Betren Bugüne kadar yoktu. Kasılmam çok sık ama ikiz gebelikte kullanmak zorunlu gibi bir şey erken doğum riski olduğu için. Kasılmaları hafifletmek amaçlı kullandım 34 e girince kesti doktorum.