berilkelebek Öncelikle herkese hayırlı doğumlar diliyorum. 36+4 haftalık bebeğimin kilo artışı yavaş gidiyor, 2.400 kilo. Hamilelik dönemimde beslenmeme ve su tüketimime ekstra dikkat ettim. Detaylı ultrasonda perinatologta kontrol etti, hiçbir problem yok. Ayrıca kafasını alt tarafa döndürmemiş. Normal doğum istiyordum. Fakat doktorum bir hafta sonra tekrar nst ye bakıp, duruma göre sezeryanla alabilirim dedi. Benzer durumda olan ya da konuyla ilgili düşüncesi olanlar yazarsa sevinirim.
Berilikom berilkelebek günaydın cnm belli olmuyor bazen ultrason lar yanılıyor çk iri görünen bebek 3 ün altında doğuyor daha haftan var sıkıntı yapma bol ceviz kaşar ye muz ve süt birlikte tüket sağlıklı diyorlarsa gerisi önemli değil birde başka bir doktora git başka göz de görsün ben onu çok yaptım sağlık la gelsin inş ❤️
aysql05 berilkelebek benim bebeğim de karın bölgesinde 3 hafta gerilik var 36+6 da 2550 demişti doktorum biz bu durumu 35 te fark ettik bi önceki doktorun ihmalinden oldu biraz gerilik olduğu halde bana söylememişti doktor değiştirdim ciğer geliştirici yapıldı. 37 ye kadar bekleyip daha sonra sezeryanla Doğum yapmalıyyız dedi benim de kafam çok karıştı neden erken diye çok araştırdım farklı doktorlara da gitttim. Bana 37 de Doğumun en uygun hafta olduğu ne öncesi ne sonrası denildi çünkü plesenta bebeği beslemiyor ne kadar dikkat ettiysem de bu son haftalarda bu durum değişmedi. Bebek gelişimi olmadığı için bebek organları enerjiye ihtiyaç var diğer bölgelerde gelişim devam edip karında gelişme az olduğu için risk almak istemiyor doktorum. Bebek ufacık da olsa risk altında kalmasın en uygun zamanda alalım ki kendine yetememe durumu olmasın dedi. Çok üzüldüm araştırdım aynı kararı söyledi diğer doktorlar da .iki haftadır gelişim diğer bölgelerde hafta ile uyumlu ama karın bölgesi 3 hafta gerilik kapanmadı 37. Haftaya girdim iki güne bi nst, kontrol yapılıyor bebek gelişimi çok iyi hareketleri çok iyi ama sezeryanla 37 içinde Doğum planı yaptık Salı günü inşallah Allah izin verirse Doğum olacak .
berilkelebek Berilikom Muz, ceviz, süt, tahin pekmez, kaşar peyniri, kivi hamileliğim boyunca düzenli olarak tükettim. Minyon bir yapım var, belkide taşıyabileceğim kapasite bu kadar diyorum:) Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim😊