Semolinko başvuru yaptığınız da kırmızı listeye alınıyorsunuz hastanelerden aileniz ve siz hizmet alamıyorsunyz acil durum olsa dahi alamıyorsunuz kaza ve yanma hariç. Zaten drtaylı faturayı vermiyorlar kolay değil onu almak. SGK’nın belirledi tutarlar var hastaneler bunu%200 e kadar esneme hakkına sahipler%200 den fazlaysa başvurursunuz evet genelde vermiyorlar ama siz alsanız da almasanız da yararlanamıyorsunuz hastaneden. Ayriyeten fatıra istemezseniz ayrı isterseniz ayrı fiyat diye bir şey yok SGK’yı arayın bildirin. Ben özel hastanede finans biriminin başındayım faturayı vermek zorundalar size. Yanlış anlamayın ama çok karşılıyorum siz ve sizin gibi para peşine düşenlerle çoğunlukla alamayıp SGK köşelerinde veya hastanelerde yönetim kapısında tabiri caizse ağlıyorlar parayı geri alacağız diye özelde doğurduk borcumuz var bilmiyorduk verin parayı diye. Para yoksa özelde doğurmamak daha mantıklı bi hareket bence. Hem hizmeti alıp hem ücretini ödemekten kaçmak hiç etik değil. O zaman devlet hastanesi tercih edilmesi gerekiyor.