TurkanEsen 4 haftalık gebeyim, 9 ay önce kürtaj olmuştum doktorum düşük önlemek için coraspin, iğne olarak clexan, progestan , estrofem ilaçlarını kullan dedi. Bu kadar çok ilaç kullanan var mı?
mimar_anne TurkanEsen ben coraspin ve iğne kullanıyorum ilk hamieleliğimde bunlara ek progestan da kullanmıştım ama estrofemi genelde tüp bebekte kullanıyorlar diye biliyorum
Ozge_oz @"TurkanEsen TurkanEsen merhaba bende 6 haftalığım.Coraspin,enox,progesteron ve estrofem kullanıyorum.normal gebelik benimkide.Bundan önce düşük yaşamıştım,kalbi durmuştu 6.haftada genetikte pıhtılaşma sorunu çıktı.Daha 2gün önce çok ünlü bir hematoloğa gittim.Dozları ayarlı oldugu sürece anne bebeğe hiçbir zararı yokmuş.Tam tersi coraspin bebeğim kalp damarları için çok iyiymiş.Fakat doğumdan 4-5 gün önce kesilmeli ve planlı doğum öneririm dedi.
mimar_anne TurkanEsen vajinal alman daha iyi ağızdan alınca uyku ve baş dönmesi yapmıştı bende sonra vajinal almıştım korkma ama normal kullandığın şeyler
TurkanEsen Ozge_oz benimde ilkinde kalp atışı duyamadık diye aldırmak zorunda kaldım, pıhtılaşma değerlerim normal olmasına rağmen önlem amaçlı kullan dedi. ben çok uzun süre kullanmak istemiyorum ama bir zararı yoksa tabi teşekkürler
Yasminnnnn TurkanEsen Bende coraspin kullanıyorum ama gebelik zehirlenmesi yaşadığım için bir omceki hamileliğimde 34 e kadar kullanicam sonra kesicez dedi doktor iğne falan kullanmıyorum şuan için
Ozge_oz TurkanEsen benim bana tarafında bu durum çok yaşandı hepside 9 ay ve sonraki 40 gün kan sulandırıcı iğneyle sapasağlam bebekler dunyaya getırdılar.Genetik testlerini yaptırdınmı ayrıntılı?bende faktör v leiden çıktı buda genlerden geçiyor.Gebelik boyunca kan sulandırıcı kullanmak yeterli geliyor.Sağlıkla kucağımıza alalım inşallah meleklerimizi🤲🏻🤲🏻
Smrhsyn TurkanEsen bebe aspirini kan sulandırıcı iğne aynı anda kullandım beraberinde bir sürü ilaç Protestan 5 ay kullandım iğnesiyle birlikte fitil olarak da. O yüzden korkma canım bebeği korumak için bir zararı yok
Serendipity16 TurkanEsen 7 aydır corasprin oksapar kullanıyorum 3 haftadır progestan kullanıyorum ayrıca bir sürü vitamin ilacı troid ilacı falan korkmayın hepsinin ayrı faydası asıl kullanmazsanız sıkıntı olabilir