_Minik_ Demtserkan covid sebebiyle şu an her kesde kan pıhtılaşma görülmesi artdı. Eskiden de vardı ama şimdi daha yaygın, genclerde hamile olmayanlar da bile. Eğer doktorun kan sulandırıcı öneriyorsa test yaptırmadan da kullana bilirsin. Genetik testi yaptırman mümkün olmazsa kaogulasyon, d dimer, trombositlere baktır. En azından kan sulandırıcıyı ne kadar kullana bilmenle ilgili ön bilgi için.
_Minik_ svncgldgn aynen durum tam olarak da bu, aslında kadın doğum doktorları gebelikte d dimer önemsemiyorlar yüksele bilir diyorlar falan. Ama sonuçta d dimer hiç yükselmeyen her şeyin yolunda gittiyi gebelikler de oldu. Kan sulandırıcının hiç bir zararı yok uygun dozu ayarlarsanız hatta pıhtılaşma sorunu olmayan kişiler bile kullana bilir. Geneliyin ileri haftalarında oluşa bilecek bir çok problemi önlüyor. Fazlası da zarar kanamaya sebep olur
Demtserkan _Minik_ he tamm anladım şimdi her şeyi , ben doktorum dan bu söylediğiniz testleri isticem
svncgldgn _Minik_ evet bana da kadın doğum değil dahiliye baktı covidmgibi bir durum yaşayınca 16. Haftamda sonra kendimiz test istedik 1 ay sonra labaratuvardan hastanenin yine yüksek olunca devam edelim dedi kadın doğumda, aslında bence kadın doğum istemeliydi testi biz gittik yaptırdık 2. yide şimdi 32. Haftdayız hala devam ediyoruz iğneye bakalım 2 gün sonra danışacağız bırakıp, bırakmama konusu için doğumda sıkıntı olabiliyor diyorlar kan sulandırıcı iğne için çünkü
_Minik_ Demtserkan doktorundan isteme, kadın doğum doktorun gerek görmez buna. Git tıpa dahiliye ve ya kadın doğuma, giriş açtır bu testleri yaptırmak istiyorum de.
Demtserkan Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim bilmediğim çok şey öğrendim sayenizde ,, covid den pıhtı olabileceğini hic bilmiodum yeni öğrendim iyi ki bildim şimdi doktorum anlatır isterim,, sağolun tekrardan
_Minik_ svncgldgn etkisi 24saat, iğne kullandığınızı bilmeleri bile yeterli. Kanama durumunda kan pıhtılaştırıcı iğne de kullanıla biliyor. Sağlıkla gelsin bebeğiniz İnşa Allah
svncgldgn _Minik_ 500 üst referans değeriydi 800 küsür ilk yapılanda çıktı 700 küsürda 2. Bizim yaptırdığımızda
_Minik_ svncgldgn bende 2000 üstü çıkmıştl 1000lere indi daha normal seviyyeye dönmedi. İğneyi kontrollu kullanmaya çalışıyorum. Bir sonraki aya düzelir muhtemelen
svncgldgn _Minik_ sizinki baya baya yükselmiş benim bu değerimi görünce bile doktor 4000 lik sulandırıcı iğne verdi kullanmam gerektiğini kullanmazsam bebeğim besin alamayacağını, gelişimde gerilik olabileceğini söyledi. Kan pıhtılaşması olunca bebeğe giden kan azalıyormuş ben o yüzden günlük aynı saatinde vurmaya çalışıyorum
Grkmplt _Minik_ ben kan civitici kullandığım halde gecen hafta gözüme pihti atti benim dozu yeterli gelmemiş muhtemelen bu testler once yapılsa anlasilirdi belki de herseyi gebelikte normal diye geçiştiriyor kadij doğumcular maalesef