Selam doğumu bekleyen hamile arkadaşlarm ☺️
Mucizelere inanin ben bile kolay bir şekilde normal doğum yaptıysam herkes yapabilir sakın korkmayın 😊
Uzatmadan size hemen anlatmaya başlayayım benim ilk doğumum 40+1 ile sıfır sancı sıfır acilmayla bebeğin suyu azaldığı için suni sancı alarak yaptım detaylara girmiycem çünkü benim için çok kötü geçmişti ve bir daha hamile kalmak hamile kalsam bile normal doğum yapmak istemiyordum. Oğlum iki buçuk yaşındayken hamile olduğumu öğrendim ama kendimi hiç korkutmadim hep bu sefer farklı olacak diye kendimi motive ettim takı 38. Haftaya kadar kuru öksürük ve sırt ağrısı ile başa çıkmaya çalışırken bir yandan da bebek ne zaman gelecek kendi sancım başlayacak mı diye strese girmeye basladm her zaman burda pozitif doğum hikayesi okuyarak kendimi motive ettim 38 de kontrole gittim doktor 39 a kadar gelmezse gel suni sancı verelim dedi devlet hastanesine gittim bu arada bende 40. Haftaya kadar bekledim suni almak istemiyordm çünkü. 40. Hafta da geldi çattı baktm ne sancım var ne acilmam ne nişan o kadar üzüldüm ki anlatamam neyse 12 Mart sabah saat 11.20 de kontrole gidecektim saati sabah yediye ayarladm kalkıp duş alıp rahat rahat hazırlanmak kendimi motive etmek için saat sabah 6.20 gibi kasılmaya uyandm ama sürekli olduğu için aldırış etmedim saat 8 ile 10.30 arası düzenli olarak 15 dakikada bir kasılma yaşamaya basladm ama ağrı filan yok hiç rahatsız etmedi beni hastaneye gittim doktora durumu anlattm alttan muayene yapalım açılma varsa yatış verelim dedi. Allah’ın işi işte o anlarda da kasilmam filan kalmadı durmuştu neden bilmiyorum Açılma yok bebek daha çok yukarıda bir hafta daha doğmaz bu dedi nst çekti 60 ila 80 arası birkaç sancım çıktı sadece yarın sabah 8 gibi gel suni alacaksn dedi çıktım hastaneden eve gittim eve geldk gorumcemle beraber yemek yaptık oğlumla oyun oynadm saat iki gibi yine kasılmaların başladı her kasilmada saat tutmaya başladım zamanla 15 dk 10 dk gibi düşmeye başladı en son 8 dk da bir sancım gelmeye başladığı zaman artk acı hissetmeye başladım adet sancısı gibi geldi başta sonra artmaya başladı banyoya girdim üzerime bacaklarıma sıcak su dökmeye başladım iyi geldi sonra kanla karışık çok çok az sümüksü kıvamda nişanım geldigini fark ettm duştan ciktm kendimi sıcak tutmaya başladım ki sancılarım kesilmesin saat 17.00 gibi artk şiddetli ağrılar yaşamaya basladm ama hem hastaneye gitmek istiyorum hemde diyorum biraz daha kaliyim nstye bağlı sancı çekmiym diye direniyorum eşim oructu gidelim gidelim dedi bende hayır iyiyim dedim iftar saatini bekledm 18.38 gibi ezan okundu ben o ara kendimle savaş veriyorum tabi sancı gelince çömelme hareketi yapıyorum derin nefes alıyorum geçince hicbirseyim yok gibi ama gelince boncuk boncuk terlemeye basladm ağrıdan eşim yemek yedi gidelim dedm hastaneye vardigimizda saat 19.40 gibi filandi acile yürüyerek girdim hemşire şikayet nedir dedi bende doğum dedim hemşire şok oldu doğum mu diye 40 . Haftadaym 3-4 dakikada bir şiddetli sancı ve kasilmam var dedi tamam dedi hemen bildiriyorum. O ara eşim arabayı park ediyor tabi üç yasindaki oğlumun elini tutarak muayene odasına gectm hemşire çocuk giremez dedi bende lütfen gelsin korkar dedm neyseki eşim yetisti oğluma . Çatala geçtim açıklık çok az dedi o ara yine sancı geldi dur yine bakiyorm dedi beş santim dedi iki dakika dayan nst cekiym seni doğumhaneye Alicam dedi nst çekti sandalyeye bindim asansörle doğumhaneye çıktık o ara tam bilmiyorum saati ama 19.50 gibi filandi açıklık 8 santim olmuştu bile ebeler geldi sancin gelirse söyle dediler sancım geldi ve bebeğin kesesini ebeler açtı o anda ıkınma hissimde geldi insan tuvaleti geldi sanıyor hatta yüzde yüz eminsin ki tuvaletini yapicaksin ebeye dedim tuvaletim geldi bebek o ikin dedi ilk ikinmam çok kuvvetli değildi ama birşeyin geldiğini hissettim bebeğin kafasiymis geldi mi dedim evet geldi ikin dedi ikinci ikinmamda bebeğim doğdu 20.02 gibi o an öyle bir rahatlama yaşadım ki anlatamam Allah’ım çok şükür yarabbim dedim. Bebeğim ağlayınca kendimi çok iyi hissettim sonra dikislerim atıldı önceden de dikislerim olduğu için biraz zaman ama çok şükür şimdi ikimizde iyiyiz biraz dikislerim fazla benim o da ben bir anda kendimi zorladigim için benim hatamla oluşan yirtiklardan dolayı oldu . Bebeğimi benden önce odaya götürmüşlerdi bile dogumhaneden yürüyerek çıkıp odama gittim. Biraz uzun oldu hakkınızı helal edin ama benim için çok güzel ve mucizevi bir doğum oldu çünkü benim rahmim yukarıda muayenede filan hep söylüyorlardı yine günü geçebilir doğumunun diye kendi sancimin baslamasi benim için mucizeydi . İnşallah hepiniz böyle bir anda başlayan ve kolayca olup biten dogumlarla bebeğinizi kucağınıza alırsınız . Allah’ım hepinizin yardımcısı olsun inşallah ☘️🌺