Gul__999 Merhaba hanimlar, folik asit degeriniz kac ? Benim degerim 4.75 cikti normal deger 3-17 arasi.. Doktor ilaci aksatmamami ve bol yesillik yememi onerdi… acil yukseltmem gerekdigini soyledi yoksa cesitli hastaliklar ola bilirmis bebekte..((
Cgdmerl Gul__999 ilanınıza ve beslenmenize dikkat edin bir şey olmaz, bazi besinlerde fazla folik asit var hangileri tam hatırlamıyorum ama siz araştırıp tüketin mutlaka. İçinizi de ferah tutup strese girmeyin 🫶 işte burada doktor folik asit verdi kullanmalı miyim ya da folik asit kullanmak istemiyorum diyenlere örnek bir açıklama olmuş durumunuz.
Blueberry0 Gul__999 bebeğim 2 aylık. Hamileliğimde sayılı folik asit içmişimdir çünkü öğürmekten içemiyordum maalesef. Çok şükür bebeğim maşallah çok iyi. Ama yine de kullanmaya dikkat edin💐
_Mother_ Gul__999 folbiol başlayın hemen folik asit değeriniz evet çok düşük hamile olmadan önce kullandınız mı folik asit değerinize bakilmadımı o zaman nohut barbunya bezelye ıspanak bunları yemenizi de tavsiye ediyorum
Momofates Canım portakalda folik asit değeri yüksek ben sürekli abartmadan portakal tüketiyorum doktorum önermişti
Gul__999 _Mother_ hamile olmadan once de bakildi tam 5 ay kullandim ama yukselmedi 😔 2.40 di ..4.75 oldu yani cok az yukseldi ..
_Mother_ Gul__999 hangi ilacı kullanıyordunuz ki neden hiç yükselmemiş doktorunuz uybun dozu vermedi mi acaba benim 2 idi temmuz ayında Aralık’ta kan verdim 20 nin uzerinde çıkanca doktorum kesti bir kaç ay içme tekrar başla dedi sizin neden yükselmemiş acaba
ikibaloglanannesi Oğlum 13 aylık olduğu için doğumdan sonra baktırayim dedim geçen hafta kan verdim. Folat değeri; Referans aralığı 3-24 Değer 9.66 g/L Doktor gayet iyi dedi. Sadece B12 düşük çıktı ilaç kullanacağım 3 ay. (Hamile iken 3 ay folik asit kullandım.)
Gul__999 _Mother_ bende hic yukselmedi cok az yukseldi doktor dedi midende bi problwm ola bilir belki folik asiti emmeye bilir … 😞
_Mother_ Gul__999 yaa üzücü durummuş benimde vücudum depolamıyor o yüzden en yüksek dozda kullanıyorum folbiol marka umarım sağlıkla alırsınız bebeğinizi evham yapmayın herkeste sorun olacak diye kural yok 😇 barbunya bezelye nohut kuru fasulye ıspanak muz bunlari da ek olarak yemeye çalışın