Umut_aras Kizlar 33+5 teyim belki sezeryan olacak belki normal doğum bilmiyorum sezeryan olursam bebeğin kuveze girmesini hiç istemiyorum tabi herşeyin hayırlısı ama son bir aya girdik nerdeyse bebeğin cigerlerinin gelismesi için ne yemeyelim araştırdım ancak hicbisey bulamadim internette
huysuz__ Umut_aras ciğer geliştiri iğne vurulman lazım eğer erken doğum riskin varsa, normalde 35.haftadan itibaren dış dünyaya uyum sağlayacak kadar gelişiyor ciğerleri, dr bununla ilgili olumsuz bir şey mi dedi sen mi endişe ediyosun
_Tazeanne Umut_aras yeme içmeyle alakalı birşey değil kendinizi korkutmayın Rabbim korusun bebişleri bir risk olsa doktor zaten ciğer geliştirici yapıyor
miranatlas huysuz__ benim erken doğum riskim var 27+4 te vuruldum şuan 32+0 oldum ama iğnenin etkisi 1 ay sürüyormuş diye duydum doğru mu acaba etkisi geçmiş midir
Umut_aras huysuz__ yok bı arkadasim 37+0 da sezeryan oldu bebeğin ciğer gelişimi tamamlanmamış şuan entube halindeymis kuvezde iki hafta kalcakmis sanırım ondan etkilendim yoksa bana bişey demedi doktor nasıl beslenmsem de ciğerleri iyice gelişse onu arastirmaya koyuldum kısacası
huysuz__ miranatlas hayır hayır 24-36 saat içinde etki ediyo her an ve ya haftalar sonra doğum olsa bile işe yarıyor. Zaten Her an doğuma hazır olsun diye vuruluyoruz etkisi nasıl geçsin.. 28-32 haftalar içinde vurulması daha fazla etki etkili o yüzden o haftalar arasında genelde önerir doktorlar.. en kritik dönemleri o haftalar zaten ..
huysuz__ Umut_aras gelişim geriliği olan bebeklerde o durum görülüyor genelde, zaten 37+0 prematüre sayılıyo ucundan da olsa.. doktorunuz bu konuda bişe demediyse kendinizi ehvamlandırmayın😍sağlıkla gelsin inşallah güzel düşünüp güzel olanı çağıralım 🌱
Hajarm Merhaba, hangi ciğer geliştirici iğneyi yaptınız? Bana doktor metaspan yazdı, acaba bi yan etkisi olurmu? İnternetde iyi ve kötü yorumlar okudum korktum açıkcası. 33cü haftadayım