Sancak53 İlk doğumum olacak.normal doğum istiyordum ta ki bebek aşırı kilo alana kadar. İki haftada 1 kilo aldı bebiş. Doktor iri bir bebek olacak dedi karın çevresi ve kafası iki hafta önden gidiyor dedi . Bugün çatı muayenesi olacaktı korktum istemedim. Doktor haftaya bakalım dedi. Eğer çatı müsaitse 4 kilo bile olsa doğurabilir miyim. Vajina kesiğinden korkuyorum. Ama sezeryan fikri de hoş gelmiyor. Kafam çok karışık. Yada doğumu başlatmak için birşeyler mi yapsam şu an bilmiyorum cinsel ilişkiye girmiyoruz. Onun dışında önerebileceğiniz ne var. Derdimi anlatabilmişimdir umarım.
mombarbie_ Sancak53 3540 doğurdum vajinal kesi mecburen oluyor ama 4000 kiloya kadar normal doğum oluyor hiç korkulacak birsey değil çok çabuk toparliyorsunuz doğum sonrası sezaryene nazaran
Yagizinannesi_ Sancak53 Çatı darlığıda aslında doğuma engel değil. Doktorum normal dogumda iyiyse ve sende güzel hazırlandıysan doguma aksi bir durum olmadıkça dogurursun. Vajinal yırtık yanlış ıkınma yanlış nefes alığ vermeden olur ama kesi daha iyi doktor yerinde müdahele ederse ihtiyaç halinde bir iki dikişle rahat edersin. Bence doktorun çatıdan sonra ne diyorsa onu yapmalısın🥰
BirDenizAnasi Sancak53 3035 gram doğurdum. 7 dikişim vardı 🤦🏼♀️ hatta ödemi gitti 2800 e düştü kilosu kızımın. Bayağı minikti ama kesi de yapıldı. O kaçınılmaz galiba biraz
Kubraesber16 Sancak53 Sezeryan dogum deneyimim yok iki normal dogum yaptim 3750 ve 3830 kiloda dogdular sizin gibi kesiden cok korkardim ilkinde ne kestiklerini ne diktiklerini zerre hissetmedim en buyuk korkumdu sira ikinci doguma geldiginde doktora bagirdigimi biliyorum ne bekliyorsun yirtilsin diye mi kessene dedim o sanciyla agriyla 😂 ama dedigim gibide oldu kesmedi ve yirtildi onun dikisini biraz hissettim makata dogru oldugu icin muhtemelen ama inanin dogum sancisiyla kesiyi hissetmiyorsunuz dikerkende uyusuk oluyor birde bebise kavusmus oldugunuzdan o an dunya duruyor en guzel dogum normal dogum sancilar biraz zor ama biz anneler cok gucluyuz 🥰🌼❤️
mombarbie_ Sancak53 39+4 doğdu ama 37den sonra çok kilo almıyorlar doğum kilosu olur demisti doktorum 37de 3400 du 39a kadar 140 gram almış sadece ultrasonda bakılan kilolar her zaman net ve doğru cikmayadabiliyor
Sancak53 Yagizinannesi_ iyi hazırlandığımı düşünüyorum yani en azından yatmalı bi hamilelik geçirmedim. Bu zamana kadar hep ayakta işimi gücümü kendim yaptım. Spor çok yapamasam da günlük yürüyüşlerim düzenli.
Sancak53 mombarbie_ bende iki haftada bir kilo aldıysa 39-40. Haftada herhalde 4500 olur diyordum kendi kendime . Bilmiyorum işte tahmin sadece. Çok teşekkür ederim
Sancak53 BirDenizAnasi benim kız biraz tonton olacak sanırım. O yüzden endişeliyim. Bir de affedersiniz soruyorum ama vajinada dikiş nasıl bir his ne kadar sürede iyileşiyor. Bir de doğum esnasında nasıl kesi atılabiliyor dikiş yapılabiliyor
BirDenizAnasi Sancak53 Ay bana sormayın benim dikiş anılarım biraz sıkıntılı. Yalan da söylemek istemiyorum. O kesi ve dikişe kadar olan her şey çok güzeldi mükemmel bir doğumdu. Sancı çekmek bile müthişti ama kesiyi hissettim vücudum uyuşmadı. İğneyi doğru yere batırmadılar. O sebeple kötüydü
BirDenizAnasi Sancak53 çok kötü olmasına rağmen 10 15 günde iyileşti benimki. Şu an 10 aylık oldu kızım. Sanki hiç olmamış gibi ağrı sancı batma vs hiçbir şey kalmadı
Nurov Şahsi görüşüm riske atmayın derim, benim de o civardı 4560 kg doğdu, sezaryen kesindi zaten benim genetik olduğundan iri bebekler asla riske atmadım iyi ki de atmamışım nolur nolmaz can bu🙏🏻
Ramercan Sancak53 kuzenim 4100 normal doğum yaptı bence yapabilirsiniz kötü düşünmeyin bu kadar kilolu olmasa bile kesikler dikişler olabiliyor
htcktkym Ben de 2 ay önce doğum yaptım 40+2 de 4 kg doğdu kızım normal istedim hep doktorum da çatımın uygun olduğunu söyledi kızımın gelmeye niyeti yoktu ama suni sancı ile başlatıldı doğum öyle de devam etti benim de 7-8 dikişim var iyiki de suni ile başlatılmış çünkü doğduktan sonra kakasını yaptı
neseaydin Ben 37+ 4 haftalık doğum yaptım bebeğim 3600 doğdu,yalnız benim 4.dogumumdu. banada hep kontrollerde iri bebek hafta önde falan dediler. Çok şükür en rahat dogumum oldu canım. Keşke sende bu haftalarda doğum yapsan
yagmur_vera Sancak53 Biz de 40+0 olduk. Ssvd adayıyım. Pazartesi bebeğimizin kilosu 3.800 gr dı. ve hâlâ da gelmeye niyeti yok gibi. Doktorumuz 4 kilo sınır diyor. Cuma günü tekrar Son kontrole gideceğiz sanırım sezaryene dönecek gibi ama hiç istemiyorum.