Yildizt Merhaba kızlar biraz kilolu gebe kaldım doktorum maksimum 7 8 kilodan fazla almamam gerektiğini söyledi yememe içmeme dikkat ediyorum fakat bugün tartıya çıktım 2 kg almışım çok üzüldüm o kadar dikkat ettim nasıl oldı anlamıyorum spora yazılıcam 😵💫 benim durumumda olan gebe arkadaşlarım tavsiyeleriniz neler ?
Civciv53 Yildizt yanlış anlamazsanız kaç kilosunuz ? Bende kilolu hamile kaldım banada doktorum kilo almamı önermiyor birde riskli gebeyim serklajlıyım o yüzden. Diyetisyene gittim 1.5 aylıkken şuan 7 kilo verdim 15+5im 107 ile hamile kalmıştım şuan 100 kiloyum. Ameliyat olduğum işin istirahat halindeydim o yüzden diyetisyene gidemedim bir aydır. Üzülmeyin yediklerinize dikkat ederseniz gerçekten verirsiniz ilk baştan zor ama gerçekten bir süre sonra alışıyor insan
metemom_ Yildizt canım spor yapacaksan lütfen iyi araştır biliyorsun gebelikte spor biraz dikkat gerektiriyor 🙂
emirtimr1 Yildizt aynı haftadayız bende 2 kilo aldım ve bende dikkat ediyorum bence biraz normal gibi geldi bilemiyorum
Daisyy000 Yildizt Tüm gebelikte 26 kg aldım ,doktorunuz biraz abartmış sanırım ,kendinizi kısıtlayıp,kilo aldım diye stres yapmayın. Hamileliği genelde 10-14 kg kilo aralığında bitiriyorlar.Ayrica haftanıza göre 2 kg çok çok çok normal
Yildizt emirtimr1 bundan sonraki süreçte biraz daha hızlı alınıyor bundan korkuyorum sporla destekleyeceğim umarım faydası olur
Yildizt Civciv53 Aslında hiç zorlanmadım çünkü diyet yapıyordum zayıflama sürecindeydim hamile kaldım canım o yüzden hiç yemek konusu zorlamadı beni ama nasıl aldım anlamadım dikkat etmeme rağmen boyum 156 70 kiloyla kaldım Şuan 72 olmuşum 😕
Yildizt metemom_ evet canım gideceğim spor salonundaki hoca hamilelik pilatesi yogası da yaptırıyormuş bana uygun bir proğram yapacak
metemom_ Yildizt kız bu mu yüksek kilo bişey olmaz be git doktorunu değiştir hamilelikte ortalama en az alınacak kilo 10 kilo diyorlar ki bende zamanında 75 kilo falan oldum abartıldığı kadar yüksek kilo değil bence doğumdan sonra fazlasıyla verirsin
Yildizt metemom_ fazla buldu canım hatta boyna göre 55 olman gerekirdi dedi ki zaten biliyordum verme aşamasındaydım ama sıkıntıya girdim bende 7 8 kg diyince