Purple ilk gün zaten kolostum denen o sıvı toplam iki göğüsten 20ml falan geldi. her saat başı sağdım ve poşetledim. tabi bebek yanımda oldaydı işler daha kolay olacaktı ancak 3. günün sonunda etkin emzirme sağlayabildik. yoğun bakım ünitesinde çok kısa emzirme şansım oldu. göğüs ucum olmadığı için slikon göğüs ucu aldım ve çok rahat emziriyorum onlarla. bineronla dçnüşümlü emziriyorum ve bebeğim bu sayede her ikisini de rahatlıkla kabul ediyor. pijama tavsiye etmiyorum kesinlikle. gecelik son derece rahat. yanınıza bol miktarda kahve alın. ben hazır Türk kahvesi ve nescafe aldım. hastane çantama ketle karton bardak falan da koymuştum. şeker hastası olmasam muhtemelen hazır çorbalardan da koyardım ama onlar bana yasak olduğundan termosla çorba getirttim ecden. sadece bisküvi veriyorlar ki ne doyuruyor ne de bünyeye bir faydası var. ben tavuksuyu ve etsuyuna çorba içtim iki gün ve ikinci günün sonunda katı beslenmeye başladım. çorbalara az az da çiğ zeytinyağı ilave ettim ne gazda ne büyük abdestte sorun yaşamadım. sütün çabuk inmesi için ilk üç gün ayva kompostosu dereotlu zeytinyağlı lor peyniri ve bolca rezene içtim. 3. günden sonra sadece ayva kompostosu ve suyla devam ediyorum tam anlamıyla sütüm 3. gün helmeye başladı. göğüs kalkanı veya göğüs ucu kremini mutlaka alın çünkü bebek de emse sağsanız da ilk etapta müthiş acısı oluyor. hamile külotlarınızdan ve hastane çıkılı için hamile kıyafetlerinizden mutlak bulundurun. ilk birkaç gün su almaya bile kalkmayın bırakın sizinle ilgilenenler biraz çalışsın😀 iç dikişlerin selameti için önemli. ben 4. gün yemeğimi yapmaya başladım mesela o yüzden ilk birkaç gün çok önemli. sağlıklı güzrl bir doğumunuz olsun inşallah🙏🏻