mineoksuz11 Merhaba kendim için sormuyorum bi yakınım var gebelik şekerim var iğne kullanıyorum falan dedi bugün duydum oruç tutuyormuş. Yani beni ilgilendiren tutması değil de sadece şekeri olan normal biri bile dayanamıyor açlığa o insülin kullandığı halde dayanabilir mi onu merak ettim? Birde yani 3 kez insülin kullanıyorum falan diyordu o yüzden yani ben bugün denedim baya kötü oldum dayanamadım açıkçası ki onun sıkıntısı varken 🥲
Selothatun mineoksuz11 kesinlikle tutmamalı. Dinimiz bile kolaylık sağlamış bu neyin ısrarı anlamıyorum
Hazalaskin mineoksuz11 tutmaması gerekir tabiki kendi ve bebeğin sağlığı için ama insanların aklı var fikri yok tutuyorlar
Hazalaskin mineoksuz11 gebelik şekeri olan biri olarak yazıyorum. İnsülin kullanmıyorum diyetle kontrol altına alabildik şekerimi. Ama sık aralıklarla beslenmem gerekiyor su çok içmem gerekiyor tutulamaz bu durumda hele insülinden sonra şeker hastası dedem var iğneden sonra bişey yemesi gerekiyor demişti doktor yoksa açsa yani komaya bile girer gibi bişey demişti
Patito__ mineoksuz11 yakinin çıldırmış olmali heralde Sekerim var hamile deilken ilac kullaniordm 160 lara filan cikiordu bazen Hamile kaldim insuline dondum sabah aksam vurulmama ragmen diyet yapmama ragmen 180-190 cikiordu dr dozumu yukseltecekti ama gebeligim devam etmedi Yani demem o ki hamileyken seker daha cok firliyor zaten Hem oruc tutulmaz hemde igne bırakılmaz sekerden suyu cogalir erken dogum olur bu bebek icin en buyuk risk, kendi icinde sekeri firlar Allah korusun Soyle sacmalamasin bence. Cok sinirlendim suan…!
mineoksuz11 Selothatun evet bende anlamıyorum birde şeker yüzünden 3 gün hastanede yattı nasıl bu kadar basite alıyolar çok şaşırdım
Esrackc Selothatun eğer her şey yolundaysa tutulması lazım yalnız. Doktorunuzla görüşüp doktor sorun yok dedikten sonra tutmamak yanlış olur
mineoksuz11 Hazalaskin evet özellikle insülin kullananlarda direk düşürüyor baya kötü oluyolar yakınım öyle de çok zorlanıyor o konuda. Diyet olsa belki anlarım yine ama basit bişey değil ki hap da değil yani direk etki ediyor şaşırdım kaldım sonra herkesi arayıp ben hastayım şekerim var vs diyor çok söyledim önce bebeği düşünmelisin basit bir konu değil bu diye anlamadım ne cesaret
Selothatun mineoksuz11 Allah akıl fikir versin gerçekten. Zaten çok uzun tutabileceğini sanmıyorum illa ki zorlanacaktır
mineoksuz11 Selothatun öyle tabi artık kendi kararı yani uyarıp üstüme düşeni yaparım geri kalan onun hayatı sonucunu o çeker
Melike_4949 Patito__ ya bu insanları anlamıyorum gerçekten 🙄🙄 şekeri olan bir öğün atlasa krize giriyor
mineoksuz11 Patito__ zaten bebek küçük daha 5 aylık falandır ilgi odağı olmayı çok seven biri hasta olayım bunu kullanayım kafasında dikkat ettiğini de düşünmüyorum normal zamanda yani söyledim yakınlarına da söyledim kendini geç bebeğini düşünsün onun vebalini almasın dedim artık kendi bilir. İşte dayanılmaz ki benim şekerim olmadığı halde dayanamıyorum acıkınca veya susayınca ki insülin kullanıyosun
mineoksuz11 Melike_4949 valla bende öyle dedim en sonunda dedim o zaman şekeri yok yani yalan söylüyorlar imkansız dayanabilmesi
Patito__ Melike_4949 bende anlamiyorum cidden hemde hamile ya Seker hastasi sitres yaptiginda bile sekeri cikiyor bunda bu rahatlik varken nasil seker hastasi olmus hayret :)))
Esrackc Herkes dinimizi zorlaştırmayın tutmak zorunda değilsiniz yazmış da eğer her şey normalse anne ve bebek sağlıklıysa tutulması lazım. Dinlediğim çoğu doktor açlık bebeği etkilemez diyor doktorlardan iyi mi biliyoruz. Kendi doktorum da bana bebeğe zararı yok ama sen tutamazsın dediği için maalesef tutamıyorum tansiyon problemim var. Lütfen insanları yanlış yönlendirmeyin.
Patito__ Esrackc cnm insulin kullaniormus sizin bilginiz var mi bu konuda ? Size tansiyona da izin vermemis dr, bu kisi insulin kullanacak kadar seker hastasi ustelik gunde uc kere insulin bu ne demek biliyor musunuz ???
mineoksuz11 Esrackc bir sağlık problemim yok ama tutmuyorum dün denedim dayanamadım baş dönmem vs oldu bakmam gereken bir kızım daha var okula gidip geliyorum onu almaya vs. Çok acıkıp yemek yediğimde kendime gelemiyorum bi süre o yüzden zorlamadım kendimi ama bu sağlık konusu ayrı tabi
Patito__ Esrackc Dinimizi kendimize gore kolaylastirdigimizida kastetmissiniz ama… Birdahakine iyice okuyun sonra baskalarina atıfta bulunarak cevap verin derim.
Esrackc Patito__ yahu doktorlar eğer her şey yolundaysa tutulabilir diyor. Doktor size izin vermişse sizin de tutmanız gerekir bu kadar basit