Gulizbuyukkaya Öncelikle herkes gibi bende hikayeleri okurken bende yazacagim gunu hayal ediyordum diyerek baslamak istiyordum.37+6. Gunumuzde 27 aralikta cati muhayenemiz vardi oncesinde nst ye girdim sancim cikti saha sonra muhayenede doktorum dogum olmazsa haftaya gorusuruz dedi vedalastik.Bu arada 1 parmak acikligim da vardi hatta baslik acmistim doğuramadım diye☺ Tabi eve giderken yemek yedik annemle lavaboya gidince baktim pembe bi akintim olmus vajinal muhayeneden dolayı. Neyse kisacasi eve gittim aksamlari 15 dk 1 karin bolgemde sertlesmelerim oluyordu ama yalanci kasilma sanıyordum. Ogun eve geldigimde 6 dk 1 e dusmustu sancilarim.Disari cikip yuruyus yaptim gece 12ye kadar bu sekilde devam etti.Saat 12yi 28 Aralığı vurdugunda 4 dkda 1 sancim gelmeye basladi.Dogru hastaneme gittik acilden giris yaptik eşim annem ve ben.4cm acikligim cikti hemen yatis yaptik esyalarimi evden getirmemistim esimle kayinbabam gidip aldilar.boylece 12de artan sancilarimla birlikte sabah 7 bucuga kadar maceram once 6 cm 7 bucuk 8 cm derken 9cm e kadar kolayca ilerledi.ve sabaha karsi 5te durdu.Acilmam 10 cm i bulmuyor oglum asagiya inmiyordu hala yukardaydi kalan son 2 saat surekli yapilan kontroller sonucu sanci odasindan catala gectik ve tam 7.45 te sabah oglum dunyaya geldi.3000gram kilosu ve 50 cm boyu.ayrintilara girmedim çünkü dogumumu tamamen objektif hikaye olarak yazmak istedim.Sunu soylemek istyorum insanlarin normal doguma tesvik edilmesi taraftariyim ama normal dogum cok ama cok profesyonel bir olay vucudunuzla is birligi icinde olmalısınız aksi takdirde sizden yana degilse bazen sezeryan gibi bir yönteme kacmak gercekten akil kârı imis.Tek yorum iceren cumlem su,bu hayatta bir daha eliniz bile kesilsin istemeyeceksiniz çünkü ne kadar soguk kanli olursanız olun canınız tatli olmasa bile normal dogum inanilmaz cesaret gerektiren bir olay.Bir dk bile cesaretiniz kirilmis acaba yapamam mi diyorsaniz sezeryan yaptırın veya epidurelli normal doğum .Cok yorum yaptım butun sorulari cevaplayacagim acik yureklilikle .Hayatta hersey cocuklarimiz için ben dunyanin en fedakar annesiyim sizde bunu hic aklinizdan cikarmayin herseyin en iyisini en cok anneler hak ediyor💝
Zeynepmeyra Gulizbuyukkaya sürekli ıkınmaktan acı cekmekten tansiyonunuz düşüyor mu o acılar esnasında ben de normal istiyorum kismet olursa
Gulizbuyukkaya Zeynepmeyra hayir sadece fiziksel yorgunluk ve aci oluyor bende oyle oldu daha dogrusu.7 bucuk saat sanci cektim bitap düştüm
BusraEda Doktorun acemilik mi yaptı ben mi yanlış anladım 😐 Allah analı babalı bytsün. Kaç dikişin oldu ?
Gulizbuyukkaya BusraEda icten birkac dikis oldu sayisini bilmiyorum doktorum inanilmaz isinin ehliydi baskasi olsa beni sezeryana alirdi sonucunda
Bella Çatı muayenesi doğumu tetikliyor demişti doktorum, öyle mi oldu acaba? Sancılar çatıdan önce kaç çıkmıştı nst de?