aysenurburakmirac Kızlar merhaba, 22+3 ten yazıyorum size. Bugün oruç tutmayı denemek istedim şuanlık bir sorun yok ama hangi belirtiler olursa devam etmemeliyim sizce? Bebeğin sağlığı açısından.
emineaycicekyilmazz aysenurburakmirac 21+3 deyim doktor kesinlikle oruç tutmayacaksın dedi kendi sağlığını geçtim bence çocuğun tam gelişim sürecindeyken onu aç bırakman biraz vicdansızca olmamış mı?
Beybun_29 aysenurburakmirac baş dönmesi halsizlik yaşarsan. Ama şu da var akşam iftardan sonra meyve ve bol bol suyu ihmal etme sen aç kaldıkça bebek aç kalır ve su çok önemli meyve de protein de
Kedilibebekli emineaycicekyilmazz farklı bir durum olmadığı müddetçe hamileyken oruç tutulabilir. Zaten kötü olsa tutmaz kadın bebeğe zarar verdiği falan yok. Ben ikinci çocuğuma hamileyken de tuttum hiçbir sorun olmadı gayet güzel bir kiloda doğdu. Vicdansızlık falan değil yani biraz ölçülü konuşun bence.
aysenurburakmirac emineaycicekyilmazz bende bir kaç doktordan dinlediğim kadarıyla; eğer hamileliğiniz riskli değilse bebeğiniz ve sizin açınızdan orucunuz herhangi bir sıkıntı yaratmaz diyordu. Birde normalde zaten geç uyanan bir insanım (11/12 gibi) öğle yemeğiyle kahvaltıyı birlikte yiyorum. Sonra akşam yemeği yiyorum. Yani sadece 1 öğün yememiş oluyorum. Ve sahurda tıka basa yiyip içtim 🫢
aysenurburakmirac Beybun_29 çok teşekkürler. Sahurda da yemeğin üzerine muz mandalina yedim ve bol bol su içtim şişene kadar ❤️