tugcesakzci Anneadayiii__ kaç haftalıksın? Erken doğum değilse ciğer geliştirici yapmazlar. 37. Hafta itibariyle bebeğin ciğerleri gelişmiş oluyor. Ben 38+3 te sezaryen oldum ciğer geliştirici falan olmadı
perihankrkya Anneadayiii__ ben oglumda erken dogum icin vurulmustum 2 tane zaten 3gun sonra ise dogum yaptim iyikide vurdurmusum 36haftalikken gelmisti oglum
Ayseanneeee Normal çünkü ciğer geliştirici iğneler çok etkili bebeğe 12 saat sonra bile hemen etki ediyor.
Ayseanneeee neseli96- ben iki defa ikişer doz diye biliyorum. Yani iki ampulü bir iğne ile yapıyorlar
tugcesakzci Anneadayiii__ tuhaf geldi biraz bana normalde bi problem yoksa 37 ve sonrasına ciğer geliştirici uygulanmıyor demişti doktorum
Edckr Anneadayiii__ Ben 37+2’de doğum yaptım ama iğne vurulmadım. Neden gerek duydu ki doktorunuz ? 37 erken sayılmıyor çünkü
Ayseanneeee Anneadayiii__ kilosu mu az bebeğin normalde çok gerek olmayabilir.İgne biraz yakıyor ama yine de bebekler için ne gerekiyorsa artık mecburen yapılsın diyorum 🤗
Anneadayiii__ yarencaliskan doğumunuz normal miydi sezeryan mıydı canım benim bir gün önceden vuracaklar sanırım
Edckr Bir de benim ablamıda doktor erken sezaryene alıp iğne vurmayı istemişti( tatile çıkacakmış meğer ). Ablam şüphelenip farklı doktora gidiyor, doktor izin vermeyip 39. haftasına kadar bekletiyor. Bence farklı bir doktordanda fikir alın
Anneadayiii__ Edckr benimki de zorunlu sezeryan doktorum dışında kadın doğumcuya sordum 2 ampül vurulması normal 37 den küçük olsaydı 4 ampül olurdu dedi
tugcesakzci Anneadayiii__ ilacı bilmiyorum canım ama bence farklı bi doktora daha danış danışabilirsen. Ciğeri zaten gelişmiş bir bebeğe ekstra böyle bir iğne yüklemek bana çok saçma geldi ilk defa duydun