Gorkemm ben kendi eşimin de kontrol ettiğini düşünmüyorum ama şu sebeple, biz zaten 1 çocuk sahibiydik ve 2.için zamanı gelince yaparız düşüncemiz vardı. Yani yırtılma olsaydı da ertesi gün hapı almaya değecek kadar çocuk istememezliğimiz yoktu. Ama kesinlikle bir çocuk daha istemiyorum düşüncemiz olduğu zaman o son kontrolü de yapar eşim. Çünkü atlanılan adımların her biri tabi ki riski arttırıyor.
Kesin çözüm denen tüpleri bağlatmada bile risk var, %100 garantili bir korunma şekli yok maalesef. Bu da yaradılışla alakalı diye düşünüyorum, yani biz ne yaparsak yapalım o bebek dünyaya gelecekse elden bir şey gelmiyor. Bi anlık ihmal ya da korunma yöntemindeki o ufak risk denk geliyor.
Sağlık açısından risk oluşturmadığı sürece “olacağı varmış” demek gerekiyor sanırım. İstenmeyen gebelik de olsa bunu çok dillendirmemek, içten içe de çok düşünmemek lazım. Bebek hem anne karnında duyguları hissediyor hem de büyüdüğü zaman bunu duymak da üzücü olur mutlaka.
Umarım plansız da olsa güzel bir hamilelik geçirirsiniz ve hayırlı bir evlat olur 🙏