buse7272722 kizlar ben viyanada yasiyorum ve forumdan ögrendigim kadariyla türkiyede test pozitif ciktiktan sonra her 2. gün beta yi takip ediyo cogu hanimlar.. bu mecburimi neden yapiyosunuz? bizim burda öyle bisey yok cünkü testin pozitifse 2 hafta sonra doktor kontrolüne gidiyolar biraz tuhafima gitti bilmek istedim🙈
Ucarbabyy buse7272722 bu durumu genelde tüp bebek yapan insanlar yapıyor embriyo sağlıklı ilerliyor mu ona bakılır sonra keseye gidilir normal gebelikler için gerekmez zaten bir kere kanda bakılır emin olmak için zaten hemen kese görünür
Reina buse7272722 ben Hollanda dayım. Burda 8 haftalık olmadan kontrol yok. Bebeğin kalbini de 13. Haftada dinletiyorlar. Alışamadım daha buraya😄
Patito__ buse7272722 eger oyle yapmasaydim suan dis gebelik oldugumu fark etmeyecektim ve belkide basima cok buyuk saglik sorunlari acilacakti sanirim bunun en buyuk sebebi diş gebelik ihtimali
MorKelebek54 buse7272722 her hamileligini ogrenen kisi 2 gunde bir kan cermiyo eger deger dusukse duzenli artmasinj gozlemlemek icin 2 gunde bir kan verilir. 2 gunde bir kan veriilmesi de betanin iki kat arttigindan dolayi. Eger ki duzensiz mesela bugun beta 100 iken iki gun sonra 200 den fazla olmasi beklenir saglikli gebelik denmesi icin ha 200 den ustune cikmadi 150 cikti beta o zaman sagliksiz gebelik olduğuna dair doktor şüphekenir bu sekidle saglikli mi degil mi anlasilir en kisa zamanda
Ecemazak Gebelik testini erken yapıp gebeliğinizi erken öğrendiyseniz doktor beta hcg değerinin yükselmesini kontrol ediyor ben 3 kez kan verdim eğer yükselmezse beta değeri düşük , dış gebelik oluyormuş bildiğim kadarıyla
buse7272722 Ecemazak hmm anladim aslinda güzel bi sistem keske burdada olsaymis en azindan sagliklimi degilmi ögrenir insan
buse7272722 Ucarbabyy hmm anladim canim evet mantikliymis ama iste tuhafima gitti bazi hanimlar adet gecikene kadar her 2. gün gidiyolar
Melson20 Reina bende Hollandadayim bana da bu durum cok dogal geliyor. ¾ haftalik gebeligi takip edip napicaksin 😅 tam tersi turkiyedeki durum bana asiri degisik geliyor 🤣
annesinin_kelebekleri Reina ama 8 haftalık abartı bence çünkü Allah korusun dış gebelik ise embriyo tüplerde yerleştiyse çok riske atiyor insanın hayatını , aslında durum tüpleri kaybetmeye kadar gidebilir
Ahrez Reina Amerika’da da 10 haftaliken gel diyorlar, toplamda 3-4 kere ultrasona giriyosun. 10-13 hafta arasinda da butun genetik testleri yaptiklari icin uclu besli ultrason bakmiyorlar.
Reina mavikalpvemavikalp bakmıyorlar. O haftalara kadar düşük ihtimali yüksek olduğu için, büyüsün öyle gel kafasındalar sanırım😄
buse7272722 mavikalpvemavikalp evet öyle malesef keske degere bakilsa bir yandan iyi bisey bir yandanda kötü bisey bizim burda o sistem olsaydi ben kafama cok takardim galiba her ay gebemiyim gidiyim kan veriyim erkenden derdim buda iyi bisey degil🙁🙁🙁
annesinin_kelebekleri Melson20 biz türküler çok sabırsız olduğumuz için gebeliği çok erken haftalarda öğreniyoruz sonra her 2 günden beta artışına baktiriyoruz o kadar strese girmeye gerek varmı aslında bilemedim, ama yıllardır aylardır beklediğimiz için hepsi heyecandan mutluluktan sanırım
mavikalpvemavikalp annesinin_kelebekleri bazılarının bebişi olmuyor uzun süre o yüzden baktırıyorlar ben bir kere baktırdım mesela oda mide ağrısına gitmiştim gebelikte olabilir demiştim 4 haftalıktı sonra 8. Haftada ultrasona gittik Yani bazı kadınların bebişleri olmadığı için uzuuun çabalar sonucu bu yöntemle ancak anlayabiliyorlar yoksa herkes yapmıyor 🙃
buse7272722 annesinin_kelebekleri aynen benimde düsüncem böyle, o sistem burdada olsaydi galiba bende her ay adet günümü beklemeden kan vermeye giderdim buda insanin piskolojisine iyi gelen bisey olmazdi…
annesinin_kelebekleri mavikalpvemavikalp haklısınız bende bunu demeye çalışıyorum, Allahim sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah
annesinin_kelebekleri Ahrez iyiymiş tabi hayata bakış acımız farklı, ama ayda bi kere görüyorsun zaten bence o heyecanı mutluluğu her anne adayı yaşamalı
buse7272722 Patito__ evet bir yandan iyi bisey aslinda rabbim korusun düsünmek bile istemiyorum öyle bi durumda tüpleri patlayan bile kadinlar olmus
buse7272722 MorKelebek54 hmm anladim canim ben beta nin ne oldugunu bilmiyodum desem cokmu cahil kalmis olurum🙈 iste bunun sebebide bizim burda kan testi yapmiyolar 7.8. haftadan sonra keseyi görünce hamilesin diyip ultrason yapip eve yolluyolae ondan önce hicbir muane olmuyor