Bebis-11 25haftaliğim zaten öncesinde panik atak ve anksiyete ilacı kullanıyordum acaba neyden kaynaklı oluyor bu titreme yaşayan var mi
erenilhan Bebis-11 aklınıza bir şey geldiğinde titriyorsanız anksiyetenin fiziksel semptomları. Mesela benim bi anda sırtım ürperir buz gibi olur ve titremeye başlarım. Aynı anda yüzüm de yanmaya başlar. Maalesef baş belası anksiyete etkisi. Sakinleşince geçiyor korkutucu oluyo başta ama alıştım maalesef
Mjgnfdn Bebis-11 bende diş sıkma var. Çeneme botoks yaptırıyodum bunun için ama gebelikte yapılmıyor. Gece plağı önerdiler. Ensem cok ağrıyor bu yüzden.Nörolojiye fln gittim ilaç veremiyor sadece magnezyum kullan dedi. O biraz işe yarıyor ama en cok sakız çiğnemek rahatlatıyor diş sıkmayı
erenilhan Diş sıkma zaten gün içinde kendimizi çok kastığımız için gece diş sıkarak gösteriyor kendini. Terapi desteği alabilirsiniz. Faydası olur inşallah, önlem alınmazsa ilerliyor
Bebis-11 erenilhan Allah razı olsun demekki ondan siz ilaç kullanabiliyorsunuz gectii mi nasıl geçiyor bende ilerlemesinden korkuyorum
erenilhan Bebis-11 benim senelerdir var hamilelikten önce ilaç kullanmıyordum uzun süredir. İlk hamileliğimde 17. Haftada kaybettim. Bu ikinci daha 6 haftalık. Tekrar aynı şeyi yaşayacağım korkusuyla anksiyete geri döndü. Ama benim daha küçük ilaç kullanamam zaten. Uyuyarak idare etmeye çalışıyorum. Bi sizin haftalarınızı görsem belki isterim doktordan. Sizin de çok az kalmış idare edebiliyorsanız bi süre psikologa gidin şifa olur inşallah
BirAskMasali1323 busraozkan33 bende de oluyo özellikle geceleri ateşim varmış gibi bi.titreme gelip gelip gidiyo acaba bu normalmi 7+6 haftalık gebeyim
erenilhan BirAskMasali1323 psikolojik durumunuzu sizin bilmeniz lazım. Sadece titremeyse aklınıza kötü şeyler gelmeden kötü hissetmeden oluyorsa titreme normal. Hamileliğin ilk zamanlarında titreme çok oluyor ilk hamileliğimde psikolojik olarak iyiydim ama bi anda dişlerim çarparcasına titrerdim o fiziksel olarak normal çok kişide oluyor
Bebis-11 erenilhan Ben uyuyamıyorum da benimde bu zamana kadar çok iyiydim bu hafta başladı içim sıkılıyor titremeye dişlerimi sıkmaya çalışıyorum
BirAskMasali1323 erenilhan evet bende psikolojik olarak gayet iyiyim bi sorunum yok dediğiniz gibi tabiri caizse aniden zangır zangır bi titreme gelip gidiyo normal bi durumsa iyi o zamn şüpheye düştüm acaba bi sorun mu var titriyorum diye fakat içime su serptiniz
Bebis-11 erenilhan evet başkalarinin dediklerini kafama takıyorum bide kizimdada çok ağır geçirmiştim anksiyete ilaç kullanmadan doğum yaptım İzmir’de yaşadım bu olayları gene İzmir’e geldim kizimda yasadiklarim canlandı gözümde yine çok kötü olucam diye korkuyorum
erenilhan Bebis-11 yine kötü olacağınızı size düşündürten de anksiyete zaten. Yani yine kötü olmayacaksınız korkmayın. Ben ne zaman yine kötü olucam desem hiç o kadar kötü olmadım. Yani tamamen gerçekle bağlantısız düşünceler bunlar beynimiz sanki bizi kandırmaya çalışıyor gibi. Şeytan vesvesesi gibi hep kötü düşünceler. Ama emin olun öyle olmayacak daha iyi hissedeceksiniz kendinize biraz zaman tanıyın dönem dönem yokluyor biliyosunuz ama sonra geçiyor. Şimdi aynı yere gidince tetiklenmiş hatırlatıcı olmuş o yüzden öyle hissetmişsiniz kendinize hep ben iyiyim bu düşünceler çok saçma deyin. Çok güvendiğiniz size iyi gelen biriyle paylaşın ben eşime anlatıyorum mesela rahatlatıyor beni ama benim durumum daha vahim tabi tekrar hamile olmak kayıp korkusu çok tetiklendi. Artık diyorum ben elimden geleni yaptım gerisi Allahın takdiri diye. Bi de psikologa başladım bu hafta iyi gelirse inşallah
Bebis-11 erenilhan ayy nasıl rahatladım biliyormusun siz böyle yazınca Allah bin kere razı olsun dediğiniz gibi bugün çok yokladı ama umursadim sürekli eşimle konuştum eşim ben salı günü evimize alıp götürücem seni gecicek aynı şeyleri yâşamicaksin sen sadece iyi düşün güzel düşün geldiği zaman umursama başka işle ilgilen olumsuz düşünme falan diye beni çok rahatlattı Allah’ıma binlerce şükürler olsun eşim çok çok destek ve bende sana şöyle bir teselli veriyim ilk bebeğinin yicek ekmeği yokmuş seni cennette bekliyor inan ben kızimda günde stresten 2paket sigara içiyordum hic birşey diyemiyordum hiç dikkat etmiyordum ama maşallah çok sağlıklı ve güzel bir kızım var teyzesi 2yasina giricek dogmasa benim kızım dogmazdi rabbim aldığı gibi çok şükür bir tane daha nasip etti yicek ekmeği varsa dogucak ve nasıl büyüdüğünü anlamicaksin ben psikolağa gittim kızımda bana iyi gelmedi ama çok ilerlemişti benim kafayı yedim zannediyordum beni deli Hastanesi’ne yatırın diyordum
erenilhan Bebis-11 Allah razı olsun sizin yazdıklarınız da bana çok iyi geldi 😢 sizin de mi kaybınız vardı kızınızdan önce. Allah bağışlasın kızınızı da karnınınızdakini de sağlıkla afiyetle kucağınıza alın inşallah. Hepsi geçecek sizin için geçiyor inanın ben de üniversitedeyken beni hastaneye yatırın bu okul bitmeyecek diye ağladım aylarca evde ağladım nefesim kesilene kadar. Ama bir daha hiç öyle kötü olmadım çok şükür hepsi geçti. Bir kere dibe batınca sonra bida o kadar kötü olunmuyor çünkü bu düşüncelerin gerçek olmadığına artık alışmış oluyoruz. Hiç korkmayın 2 güncük daha aklınızı dağıtın eşiniz sizi geri götürsün evinize hepsi geçecek hemen tekrar iyi olacaksınız inşallah. Beynimiz bizimle oyun oynuyor bu da bi çeşit hastalık nasıl bedenimiz hasta oluyorsa ruhumuz da oluyor işte. Ama hiç bi anksiyete atağı kalıcı değil bir süre sonra geçiyor hep de böyle oldu benim 10 sene olacak muhakkak daraldığım yerden sonra Rabbim bir ferahlık verdi yine verecek inşallah size de bana da
Bebis-11 erenilhan benim Kaybim yoktu çok şükür canım ama işte kızıma hamileyken sebebini bilmeden oldu bide kimse psikolojik olduğunu düşünmedi hep hocaya falan götürdüler benim ilerledi sonra ilaç kullandım iyiydim tekrar nüksetti ve kötü olmaktan korkuyorum ve oluyorum hissediyorum o yüzden bir psikiyatriye gitmek istiyorum
erenilhan Bebis-11 hocalık bir şey değil siz onlara bakmayın, gidin psikiyatriye siz iyi olacaksınız ki bebek de iyi olacak. Biz de insanız her şey başımıza gelebilir bebeğin iyi olması önce bizim iyi olmamıza bağlı
Bebis-11 erenilhan eşimde ilaç kullanmamı istemiyor ama ben iyi olucam ki cocuklarimda iyi olsun çarşambaya randevu aldım inşallah hakkımızda hayırlısı olur canım bana iyi geldin motive ettin☺️
erenilhan Bebis-11 doktorlar zaten hamilelikte en uygun ilacı veriyorlar gerekli görürlerse. Ne demek canım bundan sonra daha daha iyi olalım inşallah sağlıkla afiyetle büyütelim bebeklerimizi inşallah