Herkese merhaba bebeğimle 2. Günümden 😍
Nasıl başlasam bilemedim ilk doğumum da suni sancı ile olmuştu 38+2 de sabah 9 da yatış yapıp akşam 18.20 de kızımı kucağıma almıştım ü defa 39+1 de 7 de yatışım yapıldı 10.59 da oğluma kavuştum bu kadar kısa süreceğini asla beklemiyordum 😅
Öncelikle dilerim rabbim herkese gönlündekini versin sağlıcakla tüm annelerin bebeklerine kavuşmasını nasip etsin
Oğlumda bir hafta gelişim geriliği vardı kilosu azdı bir tık en son kontrole gittiğimde bir hafta da kilo almamıştı 39 olmuştuk doktor dilersen yarın yatış yapalım suni sancı ile dedi tecrübem olduğu için kabul ettim hem artık doğsun istiyordum iyice bunalmıştım doktor da kilosu ilerlemedi deyince tamam dedim ertesi gün sabah 6 da yatış verdi ben 6.30 gibi gittim hastaneye 7 ye yatar odaya yerleştik suni sancı bağlandı ilk kontroller falan 3 cm ile odaya geçtik ilk iki saat çok rahattı o ara sürekli egzersiz yaptım plates topu vardı odada hiç durmadım yürüdüm yatağın başında squat yaptım falan derken 9 oldu saat artık sancılar belli ediyordu kendini bu arada medipol Pendik’te yaptım doğumu Reyhan ebe vardı ne kadar dua etsem az reyhana Allah bin kere razı olsun asla yanlız bırakmadı o desteği ilgisi olmasaydı çok daha zor geçerdi eşim yanımdaydı sadece her neyse açıklık kontrolü yapılıyor açılma çok güzel ilerliyordu reyhan bir kaç pozisyon söyledi bebeği kanala yönlendirmek iÇin o sancılarla onları yapmaya çalıştım şiddeti artık baya artmıştı ama kendimi iyi hissettiğim an pozisyon alıp sancı gelince söylenilenleri yapmaya çalışıyordum asla bırakmadım kendimi çok zordu kolay değil asla ama doğum yapan herkes bilir gelip geçer şeyleri kendinizi bırakmamak çok önemli çünkü ne kadar azimli olursak o kadar çabuk bitiyor hep bunu düşündüm son 3 saat aşırı zordu en son duşa girmek istedim su aşırı iyi geliyor sancı esnasında ordayken de ebe bir pozisyon söyledi aynı şekilde onu da yaptım duştan Çıkıp yatağa geçince son kontrolü yaptı ve gidiyoruz dedi Doğumhaneye Öylece direk doğumhaneye geçtik ıkınma hissim gelmeye başlamıştı en son kontrolden sonra sancı geldikçe ıkınıyordum doğumhaneye geçince dur dediler ıkınma geliyor sonrası zaten kavuştuk şükürler olsun ilk doğumda kesiğim vardı aynı doktorumlaydık yine doğumda aynı yerden kesip tekrar dikti dışarıdan çok az dikiş olduğunu söyledi ki bu hiç önemli değil benim için kontrol de 3045gr olan bebeğim 2710 gr doğdu hastaneden çıkarken 60 gram kaybı vardı sadece şükürler olsun oda bende iyiyiz şuan kucağımda uyuyor dilerim herkes bebeğine sağlıcakla kavuşur rabbim tüm gebeleri bi avazda kurtarsın biz kadınlar isterken her şeyi yaparız 💪🏼