Elifyamann ilk oğlum 2 buçuk yaşında. 29 ay arayla Ssvd yaptım. İlk gebelikte kontrole gittiğimde sadece 1 cm açıklık var diye doktor doğumhaneye gönderdi ben de tecrübesizim tabi gittim. Ebeler 1 cm açıklık ile hangi doktor seni buraya gönderdi keşke evine gitseydin dediler hatta. Doğumhanede 1 gün kaldım açıklık ilermeyince pisi pisine sezeryqna alındım. Bu travma bana tam bir ders oldu o günden sonra hep Ssvd araştırdım türkiyedeydim gerekirse evde doğururum diyecek kadar kararlıydım sonra hayat bizi Amerika’ya getirdi burda Ssvd çok yaygın ücretsiz bir şekilde Ssvd oldum. 37+6 da saatlerce yürümek zorunda kaldık eşimle işlerimiz vardı dışarda ve yürüdüğümüz yerler hep yokuşuydu gerçekten o gün mahvolana kadar yoruldum. Akşam eve geldik sabah 38+0 da pembe lekelenmeler başladı geceye kadar arada kahverengi olarak geldi. Sonra gece tüm işlerimi bitirip duşa girdim küvette sıcak suya oturdum çıktım yatağıma girdim tam uyacaktım birden vajinamda bi pıtırtı diye bi hareket hissettim pat diye. Hemen suyum geldi ayağa kalktım yerlere kadar aktı. Heyecan yaptım ilk kez yaşadım bunları çünkü. Oğlum uykusunu alsın diye sabah 8 e kadar bekledik eşimle 8 olunca hastaneye gittik 38+1 de. Hastaneye gittiğimde 3 buçuk cm açıklık vardı. Doktor herşey gayet güzel dedi. 4 saat sonra tekrar baktılar 4 buçuk cm olmuş. Ben bi yandan çok sancı çekiyorum epidural önerdiler ben akılsız keşke en baştan epidurali kabul etseydim boşuna o kadar sancı çektim neyse akşam epidurali kabul ettim ve o şiddetli sancıları hiçbir şekilde hissetmedim gece 38+2 de ağlıyorum artık açılma ilerlemiyor sezeryan olcam yine diye. En son doğum hızlandırması için suni sancı ya benzer Peterson diye bi ilaç verdiler. doktorlar beni teselli ettikten sonra açıklığıma baktılar 9 cm olmuş mutluluktan ağladım 1 saat sonra 10 ya da 11 cm açıklık ile normal doğum yaptım. Bu arada buradaki doktorlar kesi atmıyor kesi atmadıkları için bebek daha zor çıkıyor ve ekstra ekstra kuvvetli okunman gerekiyor. Asla sezeryanlı olduğum için ekstra bir şey yapılmadı doğum sırasında. Yani evde de doğurabilirmişim😊