Ellove bende gebeliğin boyunca sigara içmiş biri olarak bu şekilde yorumların sadece moral bozduğunu söylemek istiyorum. Öncelikle sigaranın down sendromu yla bir ilişkisi yok. İkincisi beklenmeyen bir gebelik olabilir, mesela bizimki öyleydi. Üçüncüsü sigarayı bırakmak hiç kolay değil. Yapanlar var evet saygı duyuyorum ve gıpta ediyorum ama ben yapamadım. 2.5 aylık oğlum, hala bırakamadım. Bu beni kötü bir anne yapmaz, bu beni sigara bağımlısı, bağımlılığı tedavi görmesi gerekecek kadar ileri biri yapar sadece. Bu ekmek yemeyi kesmek, çikolatayı kesmek gibi bir şey değil. İleri derecelerde öfke patlamalarına, aşırı yemeye kadar gidiyor. Ben sigara içmemek için tüm günü yatakta uyuyarak geçirdiğim için doktorum bana “sigara içsen daha iyi, aç susuz yatılır mı” Diye kızmıştı. Bizde biliyoruz zararlarını. Biz de seviyoruz çocuklarımızı. Ama maalesef bağımlılık böyle bir şey. Çocuğun için canımı veririm, adam öldürürüm, 1 saniye düşünmem. Ama sigarayı bırakamıyorum. En net özeti budur bağımlılığın. Bu tarz yorumlar kişiyi “ben kötü bir anneyim, ben iradesiz biriyim, ben beceriksizim” Gibi düşüncelere itip, zaten hamilelik hormonlarıyla uğraşan bir kadını daha da çıkmaza sokmaktan başka bi işe yaramıyor maalesef.