Buket09 normal tempoda inip çıkın hiç kendinizi yormayın ara ara dinlenin. Saatte bir bile gidip binada bı tür çıkıp inip eve gelebilirsiniz. Ama yapın direk esneme acilmam oldu acile girdiğimde 5 cm olan açıklığım doğumhaneye vardığımda 8 e çıkmıştı bile. İlk doğuma rağmen olabildiğince kolay oldu. Tabi ki de çok ağrılı bir süreç kolay değil ama metanetinizi korur kendinizi birakmazsaniz o kadar güzel başa çıkarsınız🫶Sakın doğumda kendinizi bırakmayın kimseye bir şey olmuyor olan size oluyor.sakin kalmayı sakın unutmayın🩵 sanciniz gittiği an dinlenin gözünüzü kapatın sanciniz gelince derin nefes alıp zirve noktada ikinin. Egzersizleri merdiven inip çıkmayı sakın unutmayin. Dinlenmeden ağlayıp ya da bağırarak süreci sadece uzatirsiniz ordaki herkes öyle yapıyordu. Olabildiğince soğukkanlı olun 💜 ben girdiğimde agliyorlardi benim doğumum bitti çıktım hala agliyorlardi. Ağlayınca haliniz kalmıyor ıkınmak zaten zor sancı gidince gözünüzü kapatıp dinlenin mutlaka. Allah hayırlısını doğumlar nasip etsin 💜💜