Arkadaşlar dün akşam sancım geldi bugün öğlene kadar sancimi çektim evde. Merdiven inip çıktım normal zamanda da yapıyordum zaten ve aşırı faydasını gördüm kesinlikle tavsiye ediyorum. Daha sonra evi topladım makyaj yaptim saçlarımı düzleştirdim. Bu esnada sancım geldikçe evde ikindim. Zirve noktaya ulaşana kadar derin nefes aldım,zirve noktada ikindim. Artık dayanilmaz hale gelince eşimi aradım ve hastaneye geldik 5 cm açılma vardı. Şansıma kendi takibimi yapan doktorum bugün nöbetçiymis.
Dediki helal olsun aferin evde çekmişsin zaten on cm de doğum oluyor dedi. Daha sonra beni doğum salonuna aldılar. Herkes ağlıyor ve bağırıyor. Arkadaşlar bunun çaresi ağlamak ya da bağırmak değil. Zirve noktaya gelene kadar sanciniz derin nefes alıp zirve noktada ıkınmak. Hem gebe okulu hem de YouTube videoları çok etkili oldu.
Ebe biraz korktu onları duyunca ben de ağlarım sandı. Bana dediki sondalar ondan böyle bitmek üzere dedi ben de sıkıntı değil dedim. O esnada hala sancım geldikçe ikinmaya devam ettim. Zirve noktaya gelene kadar derin nefes,zirvede derin bir nefesten sonra ıkınmak. En son dediler az kaldı geliyor, ben de dedim ki bu kadar çabuk olamaz kandırmayın. Dediler ki eğil bak bir baktım kafasi. Onu görünce tüm gücümle bir ikindim ve bitti. Tabi ki de kolay değil ancak metanetinizi korursaniz çok çok da zor değil. Allah kimseye kaldıramayacağı yük vermez bunu da sakın unutmayın.Formül bu arkadaşlar ağlamayın sakın haliniz kalmaz. Tüm metanetinizi toplayın. Ve doğuma kadar ben günde 2800 merdiven çıkıp indim. Merdiven çıkmıyorsam da en az 4 bin adım attım evde ördek yürüyüşü yaptım bu nedenle çok güzel açılma oldu. Sadece enfeksiyonum olduğu için suyum patlayınca bir süre sonra kuruma oldu ve son anda çatlamalar oldu oraları diktiler. Ona da bol bol uyuşturucu sıkın dedim sürekli bitti en son uyuşturucu 😂 hemşireler dedi doğumundan daha çok uğraştırdın dikiste,gerçekten de öyle oldu çünkü çok korkuyordum ama o kadar korkulacak bir şey değil sadece su an biraz ağrılarım var. Bana dua edin darısı tüm annelere böyle güzel doğum nasip olsun 🥹❤️