Csmbu Sevgili anneler ve anne adayları. Gebelik döneminizde sağ böbrekte büyüme yaşayanınız var mı? 1 günde gelen ani böbrek ağrısıyla beraber hastaneye geldim ve tetkiklerim yapıldıktan sonra enfeksiyon birimi beni yatırdı 3 gündür antibiyotik ve ağrı kesici tedavisi alıyorum. Aynı zamamda üroloji doktoruda böbrek ultrasonu yaptı ve sağ böbrekte gebeliğe bağlı büyüme gördü.1 hafta sonra tekrar ultrason önerdi ve büyüme devam ederse stend takılması gerektiğini söyledi. Henüz 28 haftalık olduğum için doğuma kadar beni rahatlatması açısından böyle bir şey yapılacakmış. Yaşayanlar varsa hatta pozitif tecrübe yaşayan varsa beni bilgilendirirse süreçle ilgili çok mutlu olurum 💖
Necla280303 Csmbu benim de aynen sağ böbrekte büyüme vardı hatta sınırın baya üstü hemen stent takılacak cinsten ama takmadım sağ tarafa yatma bol su iç doğuma kadar doğumdan sonra düzeliyor zaten benim ilk gebelikte de olmuştu doğumdan sonra düzeldi
Tugce-12 Canım büyümen grade 1 2 3 olarak derecelendirilir kaçıncı derecedesin benim hamile kalmadan zaten grade 1-2 büyümem vardı sağ böbreğimde hamilelikte diğer böbreğimde büyüdü çok şükür ağrım sızım olmadı bu zamana kadar 34.haftamdayım İnşaAllah sendede gerek kalmaz tedaviyle düzelirsin derecesi düşükse sana tavsiyem sadece booool bol su başka çaresi yok ilaçtan daha iyi gelir ben günlük 4litreden fazla su içiyorum işe yaradığını düşünüyorum 2 böbreğimde büyüdüğü halde işlevleri bozulmadı İnşaAllah sizinde tez zamanda düzelir
Csmbu Tugce-12 geçmiş olsun Tuğçe hanım. Benimde grade 2 seviyesindeymiş büyüme. Bugğn perinatologta ultrason yaptı daha büyük böbrekler gördüm o yüzden takipte kalalım klinik bulguların iyi seyrederse takılmaya gerek yok dedi. Evet su içmeye daha çok dikkat etmem gerekli 💖
Alinrabia Tugce-12 bnde hamılelıkten once bobreklerımde kuculme vardı bı sag bobregım bı sol bobregım kuculurdu ama hamılelıkte sıkıntı yasamadım sımdı ıkıncı gebelıgım ınsallah bunda da yasamam bol su gerçekten cok onemlı su ıle hersey cozuluyor
Csmbu Necla280303 çok geçmiş olsun Necla hanım. Bende bu şekilde atlatırım umarım süreci. Üroloji uzmanı biraz tedirgin etti beni stend takılması gerekebilir deyince. Ama perinatolog bugün ultrason yaptı ve takip edelim genel durumunuz iyiyse gerek kalmaz dedi. İçim rahatladı biraz. Bugün ağrım vs de yok antibiyotik tedavisi iyi gelmeye başladı sanırım.
Necla280303 Csmbu korkma cnm hiç bişi olmaz stende gerek yok düzeliyor bol su iç ve sağına yatma ben sonuna kadar soluma yattım mecbur sana da çok geçmiş olsun canım sağlıkla bebeğini kucağına al inşallah ❤️🤲🏻
Ddeerryyaa bende 21 haftalık hamileyim aniden sağ böbreğime giren ağrıyla doktora gitim ama bebek büyüdüğü için normal dedi detaylı ultrasonda böbrek büyümesi olduğunu söyledi eğer büyüme devam ederse stent takılırmış , takmalımıyım sizce bilgisi olan…