btlalbyrk biranne__ arası eşim dedi de manasına baktım bir anne baba olarak çocuğumuz üzerinde görevimizmiş yani anlamı yok coğrafi terim aras yani onun haricinde egemende benim aklımda olan bir isim isterse iki isim gibi de kullanabilir ister ege ister egemen
biranne__ btlalbyrk Nasıl ben anlamına baktım güzel geldi bir ırmak adıymış, kendisininmiş gibi sahip çıkılan şey ve insanda saygı uyandıran görünüş anlamları var. Ne bilim siz bilirsiniz Egemen degilde Ege de güzel
biranneo_ Kuzey Toprak gibi doğa isimlerine çok yakınım ama bugün Altay ismi çok hoşuma gitti onu da not ettim son kararı vermedim
biranne__ biranneo_ Altay güzelmiş aslında ama klasik biraz sanki gibi geliyor kulağa söylerken benimde aklıma ilk önce hep Doruk, toprak, atlas, kuzey vb. İsimler geldi eşim hiçbirini begenmedi 😂😂
miroco Hamdiyevural mirza ismi kürtçe değil farsça bir isim. Kürtlükle çok bir alakası yok ama bitlis tarafında said mirza efendiye hürmetten dolayı çok koyulmuş yayılmış. Mirza eski ortadoğu türklerinin hükümdarlarına koyduğu ünvan iran vs taraflarında hala öyle.