Kızlar ben tüm detay doğumumdan bahsetmek istiyorum herkesin bedeni ve hikayesi farklıdır buda benim hikayem..
40+1 haftalıkken sancım,açılmam,nişanım,suyum gelmedi doktorum suni sancı yada sezeryanla doğumu başlatacağını söyledi pazartesi saat 8 de yatışım yapıldı.Açıklık muayenesi istedim ona göre yol izleyecektim açılmam hiç olmadığı için sezeryanı seçtim.O sırada odada önlüğümü giydim damar yolum açıldı serum verildi. Saat 10.45 civarı beni almak için geldiler ve ameliyathaneye indirdiler o kadar korku ve heyecan vardı ki eşimle vedalaşırken bile ağladım. Ameliyathaneye indik. Beni aldılar doğum masasına önce belimden iğneyi vurdular ve anında uyuşmaya başladı bi sıcaklık yayıldı bel altıma hemen yattım sonrasında sondamı taktılar hareketlerin hepsini hissettim ama acı yoktu. Sonra başımda bir basınç midem bulandı kusacağımı söyledim hemşire yanıma bi çarşaf koydu kusacağın zaman başını çevir kus dedi aç gittiğiniz için mideniz boş zaten mide öz suyumu çıkardım ama ellerinizi kollarınızı sağa sola açıp bağladıkları için tek oynayan yeriniz kafanız o benim psikolojimi bozdu bel altı zaten sende değil 😂
Tansiyondu serumdu tüm takılacak olan herşey takıldı ve doktorum geldi..
Yaptıkları tüm hareketleri hissettim ama dediğim gibi acı yok.. Bebek çıkarken diğer bi doktor karnıma bastırdı yukardan çekiştirme bastırma hissi biraz içimi tuhaf etti ve bebek çıkarken birden oluşan boşluk hissi der susarım 😂 sonra minik bebişimin o çığlıklarını duydum gördüm ilk ten temasını bebek giyindikten sonra yapıldı hemen olmadı bebek hazırlanırken benimde dikişlerim yapılıyordu ama bir an ayıramadım gözümü kızımdan çok güzel bir his. Sonra kızımı kucağıma koydular ve odaya çıkardılar o muhteşem aileyle babasıyla kavuşma anıda gerçekleşti şükürler olsun. İnmem ve çıkmam 1 saat kadar sürdü. 3-4 saat sonra uyuşukluğum geçti o sırada herkesin korkulu rüyası hemşireler gelip 2 kere bastırma işlemi yaptılar. Acı olmadı diyemem ama dayanılmayacak gibi değildi. Rahmim hızlı toplandığı için 2 kere yapıp bıraktılar. Sondam çıkarıldı acı yoktu ben kendimi kastım sadece o kadar. Sonrası da zaten serumdu ağrı kesici iğneydi tansiyon ölçmesiydi bebeğin ilk gecesiydi derken o şekilde uğraşımız oldu ve ertesi gün taburcu edildik. Bugün 3. Günümüz duşumu aldım yürürken yatarken kalkarken sadece hafif bi sızı var onun haricinde hareketlerim iyileşti. Buda benim hikayem kızlar herkes sağlıkla bebeklerini kucağına alsın 🙏🏻