Evet 29 şubat gecesi başlayan sancılar 1 mart sabahı 5dk da 1e kadar düştü ve yola çıktık hastaneye vardığımızda sancılar 3dk da 1 olmuştu açıklık kontrolünde 5.5cm açıklığa ulaşmıştım hemen yatışım yapılmıştı tek kişilik odamda rahat rahat sancılarımı çekip hareketlerle açılmayı ilerletirken gelen asistan doktorun açılma ilerlememiş demesiyle suni sancı takıldı her gelen şiddetini artıtıp gitti artık dayanılmayacak kadar kötüydüm 8 saat suni sancının ardından sonunda bir ebe gelip de açılma çoktan tamamlanmış 10 cm e ulaşmış demesiyle zaten baştan emin olduğum suni sancının ne kadar gereksiz olduğunu tekrar anladım, doğum başladı deyip doktor ebe hemşire asistan herkesin toplanmasıyla mücadelem başladı, ıkınmalar, yırtılmalar, bastırmalar ve sonunda pes ediş çünkü gerçekten dermanım kalmamıştı , olmuyordu ama zorluyorlardı neyse ki doktorlardan bir tanesi dayanamayıp bağırdı neyi ispatlamaya çalışıyorsunuz neyin yarışı bu çocuğun nabzı gitti demesiyle birden irkildim, kızımın nabzı 40a düşmüştü ve gittikçe düşüyordu acil sezeryane alındım spinal anestezi enjekte edilirken artık vaktin kalmadığını nabzı kaybettiklerini söylediler bense sadece dua ediyordum iğnelerin uyuşturmasını bile beklemeden kesi atmaya başladılar hissettiğimi söyledim ben bağırırken onlar kesi atmaya devam ediyordu sonunda gerçekten hissettiğime emin olmuş olacaklar ki genel anesteziye karar verdiler gözümü açtığımda ameliyathane koridorunda titriyordum konuşamıyordum boğazım acıyordu bi 25. Kez denememde sesimi duyurabildim bebeğim yaşıyomu dedim duyacağım şeyden çok korkuyodum ama hemşire yaşıyo deyince bi rahatlasam da bu kez acaba nasıl diye sordum bilmiyoruz dediklerinde tekrar bi korku kapladı içimi , o koridorda geçirdiğim 1 saat geçen 9 aydan sancı çektiğim 8 saatten de daha uzun geldi sonunda götürmeye geldiklerinde bebeğin geliyo dediler o an dünyanın renkleri yeniden canlanmaya başladı onu bi gördüm ne acı kaldı ne sızı bir an önce odaya gitmek için can atıyordum sonunda odaya geldim ve mis kokulumu kucağıma aldım onunla dünyaya yeniden geldim sanki, evet hiç pozitif başlamadı güzel ilerlemedi ama çok güzel bitti. Benim böyle geçti diye sakın sizi korkutmasın ilk doğumumda 0 açılmayla gidip 12 saat suni sancı çekmeme rağmen gık dememiştim yani her doğum bir olmuyor siz hep sakin olun. Benim de doğum hikayem işte böyle başlayıp bitti dilerim ki sizlerin doğumları çok güzel geçsin ve bebişlerinizi sağ salim alın kucağınıza 🌺