Aysenur-yakarer28 Merhabalar 32.haftamdayım ve rahim ağzı yetmezliği var erken doğum olasılığım çok yüksek bir haftadır arara rahmime sanki elektrik veriyolarmış gibi bir ağrı giriyor sanki bıçak kesiği gibi açıklık mı oluştu acaba sizde açıklık belirtileri nelerdi ?
Meryem410 Aysenur-yakarer28 Alttan muayene yaptilar mi beni direk yatirdilar rahim agzi kisaligi var erken dogum olabilir diye acikliga da baktilar ama olmadi aciklik
Aysenur-yakarer28 Meryem410 Rahim ağzı ben de 20.haftadan beri var zaten ama hiç hastaneye yatırmadılar evde geçirdim bu aralar vajinamda acı hissediyorum arada sanki kesiyolar elektrik veriyolar gibi 28.haftama kadar alttan muayene oldum sonra pessari halka taktırdım daha da bakılmadı alttan
yenimama Aysenur-yakarer28 bendede kisalik var pessari taktirdim 32 haftada yine muayineye gidicem bakacak doktorum
BulutMomys yenimama pessari nedir acaba? Googleden de baktım ama serklaj gibi bişey mi? Bende rahim ağzı açılma ile bu gebeliğimde iki kere serklaj oldum
Aysenur-yakarer28 Pessari taktırdıktan sonra vajinal muayene ettimi doktorunuz bana sadece bir kez baktı o da pessari yerinden kımıldamış mı diye baktırmayada korkuyorum vajinadan halka yerinden oynar diye ama böylede şüphelerim var sanki açıklık olmuş gibi hissediyorum o vajina ağrısından dolayı
Aysenur-yakarer28 BulutMomys plastik halka gibi vajinaya yerleştiriliyor benim bebeğim de aşağıdaydı rahim ağzı kısalığımda vardı doğum sürecini uzatmak için doktorum taktı 1 aydır takılı ben de ameliyatlık bi işlem değil 2 dakika içinde eliyle taktı
BulutMomys İmmm anladım. Teşekkürler cevabınız için. Allah’ım bebeklerimizi sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin. Benimki servikal yetmezlik ,yani rahim ağzı tamamen açılıyor hunileşiyor. Serklaj yapılıyor
Aysenur-yakarer28 Benimkide öyle ve hunileşmede vardı o yüzden taktılar bebek gelmek istediği için taktırmak istiyosanız tavsiye ederim 1 aydır koruyor beni gebelikte 1 gün bile çok önemli gelişimi için