Hils1 Merhaba arkadaşlar ben bi devlet bankasında işe başladım yaklasık 3 aylık hamileyim çıkartırlar mı sizce
BabyAta Hils1 atanarak mı girdiniz eğer öyleyse çıkaramazlar. Ama gebeliğinizi söyleyin bir an önce haklarınız var sonuçta
AnneKoala İş kanununa göre gebeliğini bahane edip işten çıkartamazlar ama en kısa zamanda sizinde gebelik durumunu rapor olarak yöneticinize bildirmeniz gerekir.
Hils1 AnneKoala BabyAta evet sınavl girdim atamam oldu fakat 3 aylık bir deneme sürecimüz var bu deneme sürecineen korktum açıkcası
likesah Hils1 banka diyorsunuz buyuk ihtimalle cikarmazlar. Kurumsal firmalar kanuna aykiri isten cikarma yapmaz pek. Hamilelik sebebiyle isten cikarma kanunen yasak.
S12e28h46 @Hils1 hamilelik bahane edip çıkartmıyorlar ama yeterli bilgiye sahil ol aşığını söyleyip çıkartabiliyorlar 7 aylık işyerimden hamile olduğumu söyleyince yetersiz bir çalışansın diyerek çıkartmak istediler bende kendim istifa verdim
Hils1 S12e28h46 bende su an ondan korkuyorum deneme sürecinde baska bir durum bahane edip çıkartabilirler diye
lidyamom Hils1 hamile personeli işten çıkarmak yasak bu 1 2.si siz atanmış memursanız deneme süreciniz bittikten sonra hamileliğinizi bildirin bence kimse sizi çıkaramaz ayrıca bence haklarınızı doğru düzgün bir kaynaktan kesin olarak öğrenin avukat olur internet olur tüm haklarınızı öğrenin bence
YldrmNUR Hils1 atama olduysa siz devlet memuru oluyorsunuz memurlukta deneme süresi olmaz. Eğer sözleşmeliyseniz o başka
gozdeyildirim Hils1 işe girişte sağlık evrakları istemediler mi normalde ilk ona bakarlar çünkü bi de firmaya ve pozisyonunuza bağlı ancak çoğu istemiyor çünkü sizin izniniz doğum vs derken yeni bir eleman süreci oluşabiliyor bilgi vermeniz en doğrusu olur
Catcad Hils1 bazı yerler çıkarabiliyor. Küçük bir şehirdeyseniz daha kolay oluyor. Bence internetten falan değil direk bir avukat yanına giderek hakkınızı ve ne yapabileceğinizi öğrenin. Benzer bir durumla başımıza geldi. Sonrasında avukata gittik. Avukat en başta yapılabilecekleri anlattı. Geç kalmıştık maalesef. Keşke 3-5 parasından kaçmayıp öncesinde avukata gitseydim dedim.
Cacaaaa Hils1 çıkarırlarsa tazminat ödemek zorundalar 3 ay söylememe hakkınız var ama sonrasında bildirmeniz gerekiyor
Rabia41- Hils1 Ben çok çıkarılan insan gördüm arkadaşımda özel sektörde yaşadı , insan kaynaklarının kulağına uçurmuşlar hemen 2 gün sonra işten çıkarıldı, hemen söylemeyin bilgi alın yasal haklarınızı öğrenin ona göre yol alırsınız